Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Avukat Kübra YILDIZ ÇOLAK

http://blog.milliyet.com.tr/avukatkubra

26 Eylül '14

 
Kategori
Hukuk
 

Türk Toplumunda Hukuk ve Avukatlık

Türkiye'de malesef ki gerek ilköğretimde gerekse de lisede Temel Hukuk ile ilgili bir dersler verilmemektetir. Üniversitelerde ise kısmen de olsa bölümün türüne göre bir ders seçilebilmektedir. 

Hal böyle olunda üniversite eğitimini tamamlamamış olan kişiler hukuki bir işlem ile karşılaştıklarında işlemleri gereği gibi yapmadıklarından hak kaybına uğramakta, ileride daha ciddi sorunlar ile karşılaşabilmektedirler. Sebebi ise; toplum geçmişinden beri süre gelen alışkanlıklarını devam ettirmekte, bir iş yapacağı zaman uzmanından görüş almak yerine çevresindeki kişilere daha çok güvenmektedir. Hasta olunca doktora gitmeyip komşunun önerdiği ilacı kullanmak, bir işletme kuracağında mali müşavirden yardım almak yerine arkadaştan yardım almak gibi. Aynı şekilde bir hukuki işlemin yapılması gerektiğinde de avukata danışmak yerine yine komşuların, akrabaların ya da arkadaşların görüşleri daha çok faydalı görülmektedir.

Halbuki temel olarak bu eğitim verilse en azından basit işlemlerde nasıl davranılması gerektiği yada hangi işlemlerin yapılması gerektiği toplumca bilinecektir.  Önemli konularda ise hukuki destek vermek ve görüş bildirmekle görevli mesleği yapan avukatlardan destek alınması gerekitiği de bu eğitimlerde belirtilmelidir. 

Benim şahsi görüşüm, nasıl ki sağlık ile ilgil olarak İlkyardım dersleri eğitimin her aşamasında veriliyorsa, Temel hukuk ile ilgili dersler de eğitimde yer almalıdır. 

Av. Kübra YILDIZ ÇOLAK

www.kubrayildiz.av.tr

 
Toplam blog
: 3
: 441
Kayıt tarihi
: 25.09.14
 
 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunuyum. 2007 Yılında mezun olduktan sonra Serbes..