Türkan Albayrak'ın açlık grevi sürüyor / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkan Albayrak'ın açlık grevi sürüyor

Türkan Albayrak'ın açlık grevi sürüyor
 

Türkan Albayrak'ı Kılıçdaroğlu'nun ziyareti


Türkan Albayrak Paşabahçe Devlet Hastanesi'ndeki işinden atılınca, yeniden işe alınması için başlattığı grevin 116. gününe geldi. Greve başladığı ilk günlerde yoğun baskılara ve saldırılara karşı azimle karşı koydu. Türkan Albayrak bir kadındır her şeyden önce bir annedir. Dört aydır mücadele veriyor işine geri dönmek ve çocuklarına ekmek götürmek için.

Kadınlık onurunu her şeyin üstünde tutan, sesini duyurmak için oturma eylemi yapan, lakin TÜrkan Albayrak'ın sesini duymak şöyle dursun, çeşitli saldırılara maruz bırakıldı.

Bugün Türkan Albayrak AÇLIK GREVİNİN 5. Gününde, açılk grevine başlamasının nedenini şöyle açıklıyor;'' Mevcut direnişimle sonuç alamadım. Haklı, demokratik, meşru talebim karşılanmadı.

Benim tankım, topum yok. Benim yasa çıkarma, karar verme gücüm yok. Kendime ait bir bedenim ve bir iradem var. İşte bende bedenimi mücadele silahım yapıp, AÇLIK GREVİNE başlıyorum. Neden açlık grevi diye sorabilirsiniz? Bedenimden başka bir silahım olmadığı için. Bir kadın olarak, bir anne olarak, bir işçi olarak emeğim onurumdur. Onurum için direniyorum.

Hırsızlık mı yapayım? Dolandırıcılık mı yapayım? Bir insanı aç bırakmak, onursuzluğa, yozlaşmaya mahkum emektir. İşsiz insan, çocuklarını doyuramaz, onları okutamaz. İşsiz bırakarak benim Annelik Hakkımı bile elimden alıyorlar. Annelik hakkım için açlı Grevindeyim.''

Türkan Albayrak'ın onur savaşına destek yağıyor. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu Albayrak'ın yanında ona destek verenlerdendi.

Unutmıyalım, Türkan Albayrak'ta bu Ülke'nin bir Cumhur'udur. O kadar zor mu? Türkan Albayrak'ı kucaklamak.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..