Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '08

 
Kategori
Dilbilim
 

Türkçe bizim neyimiz olur

Bu sözü ilk duyduğum zaman gözlerim dolu dolu oldu. Çarşıya çıktığımda önünden geçtiğim dükkanların isimleri geldi. Bu dükkanlar yabancılara ait değil ancak yabancı birisi acaba yabancılara mı ait diye düşünmeden yapamaz. Bakkala markete gidince sanki iş değişiyor mu. Raflarda duran bir çok mal Türk malı ancak isimleri yabancı. Bir Türk olarak bunlara çok üzülüyorum.

Dahası var. Yolda giderken gençlerin konuşmalarına şahit olduğumda argodan ne dediklerini anlayamıyorum. Dikkat edilmeden yazılar da cabası. İsmin de hali ile dahi anlamındaki de yi karıştıran çok ülkemizde. Bu büyük hataların bir gün dilimizi iyice yozlaştıracağından korkuyorum. Yozlaşan dil dil bize yetmez olacak ve dilimiz elden gidecek.

Dil elden giderse Türklüğümüzde elden gider. Bunu sakın unutmayın. Dilini kaybeden bir milleti başka milletler sömürgesi yapar. Dış güçlerin de istediği budur. Türkler benliklerini yitirsinler istiyorlar. Biz Osmanlı Devletindeki güçlenmeyelim istiyorlar. Biz güçlenirsek sözümüz geçecek ve onlar zayıf devletler üzerindeki oyunlarını oynayamayacaklar. Çünkü biz Türkler hep zayıfın yanında olmuşuzdur onları korumuşuzdur.

Yine söylüyorum. Bunu iyice düşünün taşının. Dilimiz çok önemlidir. O bizim milletimizin kimliğidir. Dilimizi bozacak faaliyetlerden uzak duralım ve O'nu en iyi şekilde kullanmaya gayret edelim. sadece kendimiz iyi kullanmaya çalışmayalım, çevremizdeki insanları da uyaralım. Onları bu konuda bilinçlendirelim.

Yazan:Tülin Göncü

 
Toplam blog
: 7
: 1793
Kayıt tarihi
: 26.08.06
 
 

Merhaba, İsmim Tülin Göncü. Ben bir İngilizce öğretmeniyim ancak Türkçemizin kullanımına çok önem ..