Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye' de fizikçiler varmış

Türkiye' de fizikçiler varmış
 

Eskiden bakır kapların kalay zamanı geldiğinde tüm mahallerde; "Kalaycıııııııı" sesi sabırsızlıkla beklenirdi. Kaplar kalaylandı mı? Unutulur giderdi kalaycılar. Şimdi nerden geldi aklıma bu? Efendim, bir önceki "Cern" ile ilgili yazımızda ne demiştik? Hele bir Cern' deki deney vakti gelsin, herkes Cern rüyası görmeye başlar, bu Cern, magazinlere dahi çıkarılır. Hatta evlilik programlarında kendisine münasip bir eş dahi bulunur demiştik ya, işte olduuu; Cern' deki büyük deney başladı ya programlarda fizikçi kaynıyor.

Fakaaat işin zor bir yanı var, adamlar proton mroton neyin bir şeyden bahsediyorlar, bu zor işte! en baba kanallarda dahi sunucu hemen araya giriyor; "Sayın hocam sadede gelelim, bu Cern bizi yutar mı?" yani kısaca fizik hocalarına; "Hocam boşver protonu, reyting elden gidiyo kurban olduğumun şöyle heyecanlı yerinden bahset de seyirci kaçırmayalım." der gibidirler.

Deprem olur; jeofizik mühendislerini fellik fellik ararız, Dünya'nın bir yerlerinde önemli bir deney yapılır fizik profosörleri bir anda aklımıza gelir. Öncesinde bu adamlar ne yapar ne eder, neyle uğraşırlar, ne yerler, ne içerler hiç aklımıza gelmez. Yinede bir günde olsa Tv programlarında bilim konuşılduğunu görmek güzel. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..