Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Türkiye basmak için bir "Düğme" arıyor..!

Türkiye basmak için bir "Düğme" arıyor..!
 

Pek çok Amerikan filminde görebileceğiniz bir sahne vardır. Amerikan Başkanı tüm yolları denemiş, ancak çözüm bulamamıştır. Artık meşhur kırmızı düğmeye basmak ve top yekün savaşa girmek zamanı gelmiştir. Ancak yine her Amerikan filminde bu güzide ülkenin (!) güzide bir kahramanı son anda yaptığı akıl almaz işlerle ülkeyi ve hatta tüm dünyayı kurtarır.

Türk siyasi tarihinin son dönemlerinde en çok duyulan söz:

"Birileri düğmeye bastı..!"

cümlesi olmuştur. Bu düğme nasıl bir şeydir, kimler düğmeye basar, düğmeye basmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir bunu bilen yok. Birileri bu düğmeye habire basıyor be kardeşim, bunun hiç bir raconu yok mu? Bu basılan düğmelerden başımız beladan kurtulmaz oldu. Hadi kimlerin bastığını bilemiyoruz (!) veya daha acısı bilip de söyleyemiyoruz; bari bu düğmeyi bulalım biz de kendi çıkarlarımız için ona basalım. Parasıyla değil mi kardeşim, verip parasını basalım. Çünkü bizde düğmeye basılmak için bekleyen onlarca problem var. Neler mi?

-Eğitimdeki sorunların giderilmesi ,
-Güçlü ve kararlı bir ekonomiye sahip olma,
-Huzurlu ve güvenli bir ülke ortamı oluşturma,
-Her vatandaşın aynı şartlarda hizmet aldığı sağlık hizmetlerine sahip olma,
-Çalışanların ve emeklilerin emeklerini güvence altına alan bir sosyal güvenlik sistemine sahip olma,

....

Liste uzun. Yani bu düğmenin yerini bir bulsak herhalde basmak için kimseye fırsat vermeyeceğiz. Şaka bir yana özellikle son çeyrek yüzyılda bu basılan düğmeler yüzünden onbinlerce vatandaşımız hayatından oldu. Kalan bireylerde bu basılan düğmelerin ülkeye verdiği maddi ve manevi zararları ödemeye çalışıyor.

Artık ülke olarak bu basılan düğmelere tahammülümüz kalmadı.Lütfen bilen biriniz varsa söylesin de artık engel olalım veya gidip biz basalım şu düğmeye ve yıllardır bize çektiren bu insanlara nasıl bir acı olduğunu gösterelim. Çünkü bizde öyle filmlerde olduğu gibi düğmenin basılmasına mani olacak kahramanlar şu an için maalesef yok. Umarım gelecekte olur.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..