Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '19

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye’de Siyasi Tarafsızlık

Türkiye’de siyasi tarafsızlığın halkta karşılığı yoktur.

Merkez partisi filan diyorlar daha önce de örneklerini gördük de o o zamanlardı, hatların keskinleşmediği; şimdi dindarlar, laikler ve milliyetçiler adeta ayrı birer devlet.

Elbette ülke yararına bir yapı değil bu ama tarafsızım diyenlerde de sorun var, hiçbir tarafı olmayan insan, olur mu?

Halk ya dindar ya laik ya da milliyetçi, sarılmışlar bu iplere yapacak bir şey yok. Bazıları milliyetçi olabilir ama milliyetçiler diye bir kesim olmaz, sorun burada. Keza diğerleri için de durum aynı.

Tarafsız ol ama bu ülkenin kabul görmüş değerlerini de bünyende taşıyacaksın. Mensupların dindar olabilir, milliyetçi, laik ya da başka şey olabilirler.

Değilse halkta karşılığın olmaz. MHP milliyetçi olduğu için oy alıyor. Keza AKP dindar, CHP laik olduğu için.

Siyasi ömrün olması için mecbur yine bunları savunacaksın; ama mesela şunu yapabilirsin bugünkü şeklinde değil. İşte çıkıyorlar kimlikler olmasın, kimlikler olacak kurbağa mıyız biz! Dini konuşma, Atatürk’ü karıştırma; kimseden oy moy alamazsın. Bağlısı seveni var.

Serbest bırakırsan kavga olmaz. Yani bunlar ülkede istediği gibi tartışılacak konuşulacak yazılıp çizilecek, sen parti olarak taraf ya da karşı olmayacaksın. Sen işin içine girdiğin zaman kavga başlıyor. Ben ne dindarım, ne milliyetçiyim, ne de Atatürkçü; ama bunları alabildiğine düşünüyor, konuşuyor, yazıyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..