Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’de sorunların kaynağı Türk ulusu kimliğinin birleştirici unsur yapılmaya çalışılmasıdır

Türkiye’de sorunların kaynağı Türk ulusu kimliğinin birleştirici unsur yapılmaya çalışılmasıdır
 

Keşke herkes Türk olsa; değilse bile Türküm diye haykırsa. Sağ yakasına bozkurt, sol yakasına Atatürk rozeti taksa. Ellerde ay yıldızlı bayraklar, erkekler Çırpınırdın Karadeniz, kadınlar Onuncu yıl marşı bu yurdu baştanbaşa inim inim inletsek.

Ama olmuyor işte… Geçen zamanın değerlerimizi törpülediği, tarihte sahip olduğumuz kelle kesen şöhretimizin ise üzerimize yapıştığı görülüyor. Tarihinden utanan bir millet nasıl Türk’üm desin! Deden kardeş katili Fatih diyecekler, ben kabul etmeyeceğim; nasıl olur derlerse “Bir yanlışlık olmalı” diyeceğim.

Ve ulus devletin diğer ayağı Atatürk. Dünyada geçmişteki liderlerinin manevi kişiliğine dayanarak ayakta durmaya çalışan bir ülke var mı? Türk milleti deyince MHP’yi sevmeyenler, Türk ulusu deyince de CHP’yi sevmeyenler, eh ikisi de toplanınca bayağı bir yekûn ediyor. E bunların da otostop partisi AKP’de toplanması çok doğal. Ve AKP çenesine bir sakal takmış Arabistan’a doğru gidiyor. AKP’ye oy verenler kimliğinde ne yazarsa yazsın Türk değiller ve zaten bunu da sorun etmiyorlar.

Kusura bakma, böyle bir ortamda Türk milleti, Türk ulusu, ulusal bütünlüğümüz, Atatürk’ün Türkiye’si gibi ülkenin en az yarısının istemediği ve sipariş vermediği bir elbiseyi Türkiye halkına giydirmeye çalışıyorsun. Burada herkesi bağlayacak sadece tek bir şey var: Bu vatanın adı Türkiye. Türk ulusu, ben Türk değilim ki kardeşim bana ne! Atatürk, seviyorsan al koynuna yat, beni ilgilendirmiyor! Ay yıldızlı bayrak, senin bayrağın, ben niye gurur duyuyum ki!

Adama bak ya, zorla tabiiyetime gireceksin ve Türk ulusuna dâhil olacaksın diyor. Kardeşim senin oyun (yani Türk’üm ve Atatürkçüyüm diyenlerin) ne kadar? MHP, CHP, İşçi partisi filan %40. Türk ulusu mu, Türk milleti mi ne kuracaksan bununla kuracaksın. Geri kalan %60 seni ilgilendirmez.

Ülke Türkler ve Türk olmayanlar ikiye bölünmüş zaten. Kimliğinde Türk yazsa bile Afganistan’a El Kaide saflarında cihada giden Hizbullah ile Türklüğün ne alakası var! Ak Partiye oy verenler fikri açıdan kandırılmış değillerdir, gerçek halleri budur. Kerim Korkut’un Türk milleti ya da Türk ulusu dediğini duydunuz mu? Çünkü çok saçma ve asla olmayacak bir şey. Yani Türkiye’yi bu vizyona sokamazsınız. Sokmaya çalışırsanız %24’lerle Anıtkabiri tavaf eder ya da %13’lük oyunuzla üç hilalli bayrağı öper durursunuz. Bizim ülkemize El Kaide ile savaşmaya giden insanımızı da kapsayacak bir kimlik gerekiyor.

Ancak elbette Türk milleti, Türk ulusu olmayacak ama Türklüğü savunurum. Bu benim soyum. Abdülrezzak din kimliğini seçmiş, kendi bilir; ben soy kimliğimi seçerim. Herkes seçtiği kimlikle bu topraklarda alabildiğine özgür, kimliği ile gururlu, bozkurt sesleri ezan seslerine, Kürt ve diğer halkların ezgileri Türk ezgilerine, türküler diskoya, şarkılar Mozart’a, travestiler dansözlere, gay’ler bar fedailerine, hocalar, dervişler, ateistler, enteller birbirlerine karışacak. Ah bu devletin adını ne koysak acaba!

Kimliğinde Türk yazdığı halde Türk değilim diyorsa canı sağ olsun. Kendini nasıl tanımlıyorsa anayasaya öyle yazacağım. Anket yapılıyor, insanların çoğu aslında Türk oldukları halde kendilerini bu kimlikle ifade etmiyorlar. Bunun bir ilacı, doktoru da yok. Ak Parti bir Türk partisi değil. Öyle olsa başbakan “Türklüğü ayaklarımın altına alır çiğnerim“dedi; bir kişi bile itiraz etmedi. Hatta alkışladılar. Böyle bir parti oyların %50’sini almış, sen hala Türk ulusundan, Türk milletinden bahsediyorsun.

Türkiye’de Türk milleti diye bir millet yok. Ha Türk halkından bahsedebiliriz. Çocuğunun adını “Abdülrezzak” koyan bir adamın Türklüğü bitmiştir. O kişi etnik kimlik yerine inanç kimliğini kabul etmiştir. Sen Abdülrezzak’ın babası Abdülselam’a Atatürk’ü sevsene diyorsun. Onun Atatürk’ü Mekke’de. Bazı şeyler ne yapsanız bir araya gelmez. Tanrı Dağı ile Hıra Dağı’nı manevi anlamda birleştirmek mümkün değildir.

Ayrıca bu ülkede sayıları fazla olmasa da birçok etnik köken var. Senin bu ırkçı, tutucu siyasetin yüzünden işte bak Kürtler aldı başını gidiyor. Bendensin diyorsun. Bana aitsin, benim emrimdesin diyorsun; nefes alma hakkı bile tanımıyorsun. Hani siz etle tırnak gibiydiniz, adamlar bebek katilini sana tercih etti. Tabii ki sen Türklüğü hâkim kılacağım deyince ürktüler. “Vatan bölünmez bir bütündür” tavşan şarkısı oldu. Senin ağzında istediği kadar kutsal olsun; birilerinin ağzında sakız kadar hükmü yok.

Fakat burada önemli bir ayrıntı var. AKP “Ulus devlet bölünmeyi getirdi” diyor ya kendisi de bir bölen. Ulus devlet olamazsa din eksenli bir devlet de olamaz. Atatürk’ten, cumhuriyetten falan değil; onlar zaten tarihin sayfalarında kaldı. Bize kimseyi birlikte olmaya zorlamayan bir birlik ve isteyenin çekip gideceği, ayrılacağı; isteyenin kıyamete kadar beraber yaşayacağı kimseyi zorla alıkoymayan, kovmayan, dövmeyen bir vatan gerekli. Bir ülkenin insanları zorla bir arada yaşamaya tabi tutulamazlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..