Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Spor
 

Türkiye'nin güzel Perilerinden muhteşem zafer!

Türkiye'nin güzel Perilerinden muhteşem zafer!
 

Turnuvaya birinci grupta aldığı Litvanya ve Rusya yenilgileri ile başlayarak prosedür gereği bir üst tura galibiyet bile taşıyamadığından çıkıp çeyrek final şansını bir anlamda mucizelere bırakan potanın güzel Perileri dün büyük bir başarıya imza atarak Karadağ gibi Yugoslavya ekolünün merkezindeki takımı yenerek adını yarı finale yazdırdı, Fransa’nın rakibi oldu.

Turnuvanın yenilgisiz ve 74 sayı ortalamasıyla oynayan rakibini 44 sayıda tutma başarısı göstermesi galibiyetin ana nedenlerindendi.

Ancak kolay olduğunu söylemek de mümkün değildir.

İlk yarı boyunca uzun oyunculara sahip Karadağ karşısında pota altını kullanamadan dışarıdan bulduğu üç sayılık atışlarla maça tutunmaya çalışan millilerimiz maçın ilk çeyreğinde oyunda kalmayı başarınca bir anlamda rakibinin direncini kırmış oldu.

2 Sayılık 3 Sayılık Serbest H S TR AS Sayı
Türkiye 13/38 34,21% 9/14 64,29% 3/6 50,00% 7 23 30 16 56
Karadağ 15/48 31,25% 3/11 27,27% 5/8 62,50% 18 23 41 11 44

Turnuvanın başından beri Fenerbahçe’de oynadığından farklı bir görevle oynayan Birsel Vardarlı’nın sihirli elleri ile sayılar üretip, asistler bulan, Nevlin ve Nevriye ile pota altında ribauntları toplayan, Şaziye ile uzun mesafeli atışlarda yüksek bir isabet yüzdesi yakalayan, Tuba ile savunmada direnen ve Işıl’ın oyun kuruculuğu ile üçüncü ve dördüncü periyotlarda devleşen Perilerimiz müthiş bir basketbol dersi verdi.

Üçüncü periyotta yakalanan 17/6’lık seri bu maçın kırılma bölümüydü.

İkinci devre artan savunma direncinin Karadağ ekibini çaresiz bıraktığını izledik. Bu maçın genel stratejisi rakibin kolay sayı bulamaması ve bir mola sırasında koç Ceyhun Yıldızoğlu’nun ağzından dinlediğimiz taktik hızlı hücumlarla farkı arttırmak üzerineydi.

Maç sonunda Karadağ’lı oyuncular yenildiklerine inanamaz ve büyük bir hüzünle millilerimizin sevincini izlerken bizler de televizyonlarımızın başında yaşadığımız heyecan sonrasında keyiften dört köşe olmuş bir şekilde birbirimize sarılıyorduk.

Turnuva Maçları
1. Tur Türkiye 58 Litvanya 64
Türkiye 76 Slovakya 60
Türkiye 65 Rusya 80
2. Tur Türkiye 51 Çek Cum. 56
Türkiye 64 Büyük Britanya 57
Türkiye 65 Belarus 56
Çeyrek Final Türkiye 56 Karadağ 44

Açıkçası her türlü takım sporunda rakibin oyununu bozan ve ona ters gelen bir taktik anlayışımız var. Bu nedenle Avrupalılarda “Türkler otobüslerine bitmeden maç bitmez” düşüncesi giderek daha güçlü bir şekilde yerleşiyor.

Karadağlı oyuncular bu maçı nasıl kaybettiklerini anlayamamış olabilirler. Çünkü turnuvanın en istikrarlı ve belki de favori takımıydılar, böylesi bir oyun oynamalarını kendileri değil; hiç kimse beklemiyordu.

Ancak genel talihsizlikleri Türkiye ile eşleşmeleri oldu.

Oyuncularımızın artan Avrupa tecrübeleri bu maçtaki en önemli avantajlarımızdan biriydi.

Bundan sonra bütün dengeler değiştiğinden kim madalya alır, şampiyon olur şeklindeki hesaplar bu akşam yeni baştan yapılmaya başlanacaktır.

Teşekkürler Potanın Perileri…

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..