Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye ya genleşecek ya da büzüşecek..

Türkiye ya genleşecek ya da büzüşecek..
 

Cetvelle, müzakerelerle, tavizlerle, gelecek kaygısı adına ama öyle, ama böyle sınırlarımız çizildi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana aşağı-yukarı 90 yıl geçti..

Artık 2012 yılına gelindiği zaman Türkiye ya genleşecek, yani sınırları değişecek ve büyüyüyecek aksi halde büzüşecek, yani küçülecek.. Bunun ortası olan mevcut durumu muhafaza etme şansı geldiğimiz bu noktada bence kalmadı..

Ya Erbil Türkiye’nin vilayeti olacak ya da Güneydoğu kopacak,

Ya Şam Türkiye’nin eyaleti olacak ya da Güneydoğu kopacak.

Duyar gibi oluyorum, ‘’Türkiye sınırlarını korusun, yeter’’

Maalesef 30 yıldır yaşanan, bir türlü sulha ulaşmayan (ulaştırılmayan) PKK meselesi bu imkanı ortadan kaldırdı. Kuzey Irak Kürtleri ya Türkiye ile entegre olacak ya da Güneydoğu Kuzey Irak ile entegre olacak..

Yazı tura gibi, ya o ya bu..

Arap Baharı olarak adlandırılan gelişmeler Cumhuriyet öncesi mola verilen Şam, Halep toprakları ve yaşayanları ya Hatay (Türkiye) ile entegre olacak ya da 3’e ayrılmış küçük oluşumlar olarak dağılacaklar..

Son 20 yılda Türkiye’nin batısında mikro devletçikler oluştu, gelecek 10 yılda Türkiye’nin doğusu ve Güneydoğusu’na ilavelerle Türkiye mega büyük devlet olacak..

Batı kültürüyle, doğu kültürü farkı bu ayrışmada net olarak görülecektir..

Daha bugün gözüme bir gazete ilişti. İspanya’da Katalon ve Bask bölgeleri, İngiltere’de İskoçlar, Belçika’da Flaman topluluklar kendi kaderlerini kendileri çizmek istediklerini göstermek amacıyla 1 milyon imza toplamaya başlamışlar. Yani mikro bağımsız devletçik olmak istiyorlar..

Türkiye’nin doğusunda asla böyle talepler yoktur, hiç göremezsiniz..

Sonuç: Türkiye ya genleşecek ya da büzüşecek.. Bakalım, tarih hangisini yazacak..

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..