Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Türkiye'yi ve turizm'i, K. Denizin "Lav Kayalıkları" kurtaracak!

Türkiye'yi ve turizm'i, K. Denizin "Lav Kayalıkları" kurtaracak!
 

Güzelcehisar'' a bir bakış. Körfez ve onun lav kayalıkları


Bartın’ın eski valisi  Azizoğlu  ağzını, bıçak açmıyordu. Ankara giderayak  sormuştum. “ Sizden sonra, Güzelcehisar n’0lacak? “ diye. Kolumu sıkı sıkı tutup, “Hiç canını sıkma. Devletin etkinliği, devamlılığı esastır” demişti.

TUR

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava, su ve doğa

İZM UĞRUNA NELER YAPILIYOR GÖRÜYOR MUSUNUZ?

İŞTE TURİZM  PATLAMASI  BUDUR: Böylelikle 2 milyon küsur para, proje için Bartın’a geldi. BAKKA desteği ile “Güzelcehisar Lav Kayalıkları”,  bütün dünyaya tanıtılacak. California’daki gibi turistler bu lav sütunlu denizimizi ziyaret edecek. Karadeniz’de bir turizm patlaması olacak ve Bartın halkı turizmden ekmek yiyecek.

ÖRT  Kİ,  ÖLEM: Son dakika öğrendik ki, İstanbullu 33 Seyahat Acentesi mensubu, dün, Bartın’a gelmiş. Gelgelelim. Güzelcehisar Lav  Kayalıklarına uğramadan  İnkum, Boğaz,  Küre Dağları derken, Ulus’a gitmişler. Oradan da Amasra’yı ziyaretle  3 ncü gün  memleketlerine dönmüşler. Valiliğin adı geçmiyor. Bartın Belediye Başkanının adı geçiyor. Topluca yemek vermiş onlara. Aferin. Turizmcilerden daha baskın çıkma, buna derler işte

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

ANKARA OPERASINDAN BASS SESİ İLE HAKLI BİR ÜNE  KLAVUŞAN ERDEM KAPUSUZ, TURİSTLERE KONSER DE VEREBİLİR.

VALİNİN HABERİ VAR MIYDI?  Vali  Bartın’da değil miydi? Bu turizmciler ayağına gelmişti. Kaçırılmazdı. Fikir alışverişi olurdu  yüksek düzey olarak. Kalıcı ve sağlam olurdu bu dialog. Neden vali yoktu?

Biz de beklerdik, 33 turizmci, Güzelcehisara götürülmeliydi.  Neden Kimsenin aklına gelmemiş. Çok hayret bir şey. Beyler sizler bu lav kayalarıını ne zaman ve kimlere tavsiye edebileceksiniz, “deyven bakay?”

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve su

TURİSTLERE GECELEYİN IŞIKLANDIRILACAK ORTAMDA,  TÜTSÜLER İÇİNDE TÜRK LOKUMU İKRAM EDİLİRKEN,  TÜRK ORYANTAL  SANATI TÜRK LOKUMLLARI DA KAYIKLARDA VAZİFE ALABİLİR. MİNİ KÖRFEZ TURUNDA BASS  ŞARKICIMIZ, TURİSTLERİN GÖNLÜNÜ FETHEDECEK ARYALAR SÖYLEYEBİLİR.. bUNDAN 35 YIL ÖNCE AYNI MİZANSENİ, MARMARİS BERLEDİYESİ YAPMIŞ VE BAŞARI KAZANMIŞTI.

BARTIN ÖRNEK OLACAK:  Lav kayalarını göstereceğiz turiste. Geceleri ışıklandırılacak. Gece deniz üstü eğlenceleriyle birlikte bir turizm potansiyeli doğacak kendiliğinden. Az buz şey değil bu! Lav kayalıkları adına da festivaller düzenlenecek. Devletin kasasına döviz girecek.

Türkiye’nin büyük seslerinden  Erdem Kapusuz, turistlere Bas sesi ile konserler verirdi. Turistler  kendilerini memleketlerinde sanırlardı bir “La violetera” yı, bir “Lapolama” yı dinlerlerken. Ankara Operasının bu bas sesi, ısındırırdı oracığı hemen. Bunlar bizim aklımızdan geçenler.

Deniliyor ki  Güzelcehisar  için özel eğitici programın yanı sıra akademisyenlerin ve uzmanların da davet edilmesi ile geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenecektir”

OTELLER DOLU:  “Cek’tir, “ “cak’tır” larla  bu kervan yolunu şaşırır. İşe başladın mı, dur durak olmamalı. İşi ehlinden öğrenmek için, şimdiye kadar yollarda olmalıydı ekip. Güzelcehisar teknik ekibi. Sesleri sedaları çıkmadığına göre, yollarda  kaybolmuş olabilirler mi?

Buralardan telefon ettik, bir müşteri gibi. California’daki otelci “ Yerimiz yok” dediydi. Sizler de akıl etseniz derim.

TEMAS  ŞART: Lav sütunları konusunu yerinde incelemek üzere Kuzey İrlanda'ya " gezi düzenlenecekmiş. İşte bu beklediğimiz özlenen haber. Ama, hani?

İlgililer: “Deniz üzerinde 70 metrekare iskelenin yapılması: Ada üzerinde yürüyüş platformu yapılması, kıyıda 290 metrekare festival alanı oluşturulması, kıyıda 850x3 metre ahşap yürüyüş parkuru inşa edilmesi planlanıyor.”  Diyerek görüşlerini ifade ettiler.

Düşünüyoruz. Kışın azgın dalgalar, bu yapılanları yerle bir eder. İlgililer de düşünüyor mu? Merak ediyoruz..

BARTIN ‘IN NİMETİ:  Şu dikkatimizi çekti.Vali, Dirim, kafasına yatan bir şeye sonuna kadar onay veren bir yapıya sahip. Ne dedi en son. “Güzelcehisar'ın dünyanın dikkatini çekebilecek, üzerinde çalışılması gereken Bartın'a verilmiş büyük bir nimet” dedi.

CALİFORNİA ‘YA  NEDEN GİDİLMESİN?  Karadeniz’in turizm mevsimi kısa. Turizm, nazik bir konu. Bu bacasız sanayini iyi işletmek gerek. Acentalar ”malınızı göreyim” dediklerinde, hazırlıklı olmalıyız.

Ankara’da, dünyanın en büyük Fuarlarında boy gösterdik. Oraya gelen turizm liderlerini,  dünya acenteleri mihmandarlarını, turizm rehberlerini aradık sorduk mu? Yooo, ne gezer. Ki onlara gitmeğe lüzum kalmamışken onlar  ayağımıza gelmişti.  Onlardan istifade, akıllarımıza bile gelmedi. “Bizim de cicilerimiz var” dedik mi? Yooo!

Dost acı söyler. Devam edelim. TURSAB ( Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ile Uluslar arası Seyahat ve Rezervasyon Sitesi “Booking.com’a müracaat edildi mi? Yooo. Ee, siz, malınızı nasıl satacaksınız?

BASIN MI DEDİN, GÜLDÜRMEYİN ADAMI: Tanıtımda, ilgililer, sık sık gelişmelerden basını haberdar etmelidirler.. Basının gagasına ne konmuşsa, o yoğrulmamalıdır. İdareyi hızlandırmak yöreyi sıcak tutmalıdır daima. Ama, bunu göremiyoruz.

FESTİVAL İŞİ  N’OLACAK?: Tanıtımda mahalli ve çevre halkını da bu görsel şölene davet  maksadıyle ulusal ve uluslar arası basını davet etmek aklınıza geliyor mu? mini bir festival düzenlenmesini, öteden beri söyleriz. İdareden tıs çıkmadı bu konuda. Batı’da enginarın, otun, ıspanağın festivali yapılıyor da, bir çilek festivali ile birleştirilecek Güzelcehisar  etkinlikleri neden olmasın? Mini olsun, ama bizim olsun? Hı?

TILSIM YARATMAK :  Hazırlayacağımız  “spotlarla”  turistlere çağrıda bulunuruz. Deriz ki onlara:  “80 milyon yıllık lav  kayalıklarımız var.  Onların hemen  dibindeki mavi denizlerde yüzeceksiniz. 80 milyon yıllık bir lav efsanesinin tılsımı sulara aksedecek. Ve siz o sularda nurlanacak, yeniden doğacaksınız. Altın, platin sularına  batmış  gibi olacaklar. 80 milyon yıllık birikimin tılsımları bedenlerine geçecek. İlahlaşacaklar. Tıpkı Meryemana’daki gibi. Her şeylerinden arınacaklar. Valla, üste, para da vermeliler.

İşte işin “püf” noktası bu !

Bize, Türkiye’yi ve Türk Turizmini kurtaracak bu lav kayalıklarına gönül verecek kadro lazım. Oluşumlardan Turizm Bakanlığın bile haberi yok. Bu dar kadro, bu, işin üstesinden gelemez. Nerelerdesin Sn. Bartın milletvekilleri? Turizm Bakanlığını  buralara sevk etseniz  ya! Teliniz mi dökülür? Bu dar kadro, bu lav kayalıklarının üstesinden gelemez. Boyutlarını aşar.

Ört ki, ölem !

  2 milyonluk ödenekle bu işler kotarılamaz. Bu para da tetkik gezilerine harcandı  mı, sen sağ ben selamet!

Ört ki, ölem !

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, köprü, açık hava, doğa ve su

 BAŞKA YERLERDE BÖYLESİ CAM TERAS YAPILIYOR. KAYALARA ZARAR VERMEDEN. SAFRANBOLU YENİCE KANYONLARINDA DA CAM TERASLAR VAR. İLGİLİLER BU OLUP BİTENLERİ PAS GEÇİYOR, DİKKATE ALMIYOR. 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, açık hava, doğa ve su

İŞTE GÜZELCEHİSAR KOYU VE  800 MİLYON YILLIK LAV KAYALIKLARI

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa

BİR BENZERİ DE CALİFORNİA DA VAR.  TURİSTLERDEN  DÖVİZ AKIYOR O MEMLEKETE. GÜZELCEHİSARIN BAŞI KEL Mİ?

Otomatik alternatif metin yok.

PEŞPEŞE SIRALANAN  TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK YERLER. İŞLETECEK EL KOYACAK İNSANLAR ARANIYOR.

Görüntünün olası içeriği: dağ, havuz, açık hava, doğa ve su

G. HİSARDAKİ LAV KAYALIKLARININ DİBİNE, YANİ DENİZE, ŞAMANDRA GİBİ YOLLUKLAR YAPILACAKMIŞ. TURİST BURALARDA  GEZİNEREK LAV KAYALARINI YAKINEN GÖREBİLECEKMİŞ. PEKİ KIŞIN NE OLACAK BU PLATFORM? BU HESAP EDİLDİ Mİ ACABA? KARADENİZİN AZGIN SULARI BURAYI SİLİP SÜPÜRMEZ Mİ? (ÜSTTE VE ALTTAKİ RESİMLER)

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve su

Görüntünün olası içeriği: dağ, açık hava, doğa ve su

BU DUBA MİSALİ İSKELELERİ, KARADENİZE DAYANIR MI?

Görüntünün olası içeriği: bitki, çiçek, ağaç, gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa

İŞTE G. HİSAR VE SAHİLİ. -ÜST VE ALTTAKİ RESİM-

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, bitki, okyanus, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

LAV KAYALIKLARI, TAAA BATUMA KADAR UZANTISI MEVCUT

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, dağ, köprü, bitki, açık hava, doğa ve su

G.HİSAR KOYUNDAN

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar

BARTIN MİLLETVEKİLİ YALÇINKAYA. G.HİSAR LAV KAYALIKLARI İLE İLGİLİ KENDİSİNE DURUM, YİNE BU SAYFALARDA ÇITLATILMIŞ,  TURİZM BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM KONUYU DEMİŞTİ. ŞİMDİ SES SEDA ÇIKMADIĞINA GÖRE, RİCAMIZ, HASIRALTI OLDU. AMA,  ONUN MEMLEKETLİSİ, VEKİLLİĞİ BİTTİKTEN SONRA DA YÜZYÜZE KALACAK. ESAS MÜHİM OLANI,  YÜZLEŞEBİLMEK. BAKALIM BU İŞİN ALTINDAN NASIL KALKACAK.

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, çiçek, açık hava ve doğa

CİVARDAKİ VİLLALARIN BİRİNDEN G HİSAR KÖRFEZİNE BİR BAKIŞ

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, okyanus, dağ, açık hava, doğa ve su

KÖRFEZİN YAKINDAN GÖRÜNÜŞÜ. HADİ DİYELİM Kİ YOLLUK GİBİ ŞAMANDRA İSKELELERİ KURDUK. BU İSKELELER  NE ZAMANA KADAR DAYANIR

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

VİLLALARIN BİRİNDEN KÖRFEZ - ÜST VE ALTTAKİ RESİMLER-

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, bitki, ağaç, çiçek, açık hava ve doğa

VİLLALARIN SAKİNLERİNDEN GÖLBUCAK ÇİFTİ. KENDİLERİ BURALARIN  FAHRİ TURİZM ELÇİLERİ. DAHA DÜNE KADAR  CEPLERİNDEN PARA HARCAYARAK, MERAKLISINA KAYIK TUTARAK KÖRFEZİ GEZDİRDİKLERİ  ÇOK OLMUŞTUR.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..