Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '07

 
Kategori
Magazin
 

Türkler Michael Jackson için neler yaptı? MJ Türkiye'yi nerelerden tanıyor?

Türkler Michael Jackson için neler yaptı? MJ Türkiye'yi nerelerden tanıyor?
 

> 1992 yılında Michael Jackson'ı konser vermesi için Türkiye'ye davet ettik. Konser iptal oldu ama Michael Türkiye'ye tekrar gelmek için söz verdi ve 1993 yılında İstanbul'da konser verdi.
> MjTurkFan adında bir site kurduk. Bu sitenin resmi olması için MJJSource'a başvuru yaptık, kabul oldu.
> Michael'a gerek kişisel olarak, gerek kulüp olarak, gerekse uluslararası fan kitlesinde yer alarak mektuplar, fan kitapları yolladık.
> Samsun'da el yapımı bateri zilleri ürettik. Fabrika yapımlarından daha iyi ses çıkardığı için Michael'ın bateristi Türk yapımı zilleri tercih etti.
> Dans ettik. Yeteneklerimizi "30 Saniyede Şöhret", "Benimle Dans Eder misin?" gibi yarışmalarda yüksek skorlar alarak gösterdik. Michael Jackson performanslarımızı YouTube gibi sitelerden izledi mi bilinmez ama bazılarımız o kadar iyiydi ki aramızdan biri Michael'ın dansçısı bile oldu.
> Damat Tween adında bir giyim markası kurduk. Kıyafetlerimizi diğer ülkelere ihraç ettik. Michael Jackson bu mağazaların birinden alışveriş yaptı, böylece Türk markası kıyafet giydi.
> En ihtiyacı olduğu zamanlarda, yani dava sırasında destek pankartı yapıp Neverland'in kapısına astırdık. Michael evine girip çıktığında üzerinde Türk bayrağının, MjTurkFan logosunun ve üyelerinin bulunduğu pankartı gördü.
> Onun hakkında beraber kitap yazdık. Bu kitabı Türkiye'nin en kıdemli müzik dergisi Blue Jean ek olarak verdi. Bu kitabı Neverland'e de yolladık.
> Japonya'ya gittik, çocuklara yardımda bulunduk ve böylece Michael Jackson'la tanıştık.
> Atlantic Records adında uluslararası müzik şirketi kurduk ve Michael'ın arkadaşlarının arasına girdik.

Evet, işte Michael Jackson Türkiye'nin ve Türklerin adını bildiğim kadarıyla bu tip girişimlerden duydu, Türk hayranları olduğunun farkında olsa gerek... Belki Almanya, Japonya, Rusya kadar ona sevgimizi yüksek boyutta gösterme şansımız olmadı ama irili ufaklı çabalarımız bir kazandaki çorbaya gerek tuz, gerek çeşni olarak katıldı.

Sizin aklınıza gelen başka örnekler var mı? Varsa söyleyin. Söyleyin ki Michael'ın Türkiye'deki hayranlarının farkında olduğunu kabul etmemiz lazım. Belki dünyanın birçok ülkesinde hayranları var ama biz de ümidimizi kırmayalım artık. Küçük ya da büyük, kişisel ya da grup olarak bu tip girişimlere devam edelim. Devam edelim ki kendimizi Michael'a unutturmayalım. Çoğumuz belki Michael'ı uzaktan bile göremedi ama bugün tüm yaptıklarımızı düşündüm. Ümidimi kesmiştim artık ama içimdeki umut az da olsa tekrar dirildi. Hadi arkadaşlar, faaliyetlere devam... Yaptıklarımız damlaya damlaya bir göl olur belki ve Michael Japon, Rus, Alman hayranları kadar Türk hayranlarının da sevgisini yoğun şekilde hisseder... Bu bize hayal ettiğimiz gibi eğer turne yaparsa konser olarak, eğer turne yapmazsa bir 23 Nisan ziyereti olarak dönebilir.
 
Toplam blog
: 55
: 5967
Kayıt tarihi
: 12.06.07
 
 

1981 doğumlu bir Uluslar arası İlişkiler mezunuyum. 4 yıl televizyonculuk yaptıktan sonra trafik ..