Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Türklere uygulanan soykırımlar

Türklere uygulanan soykırımlar
 

Kıbrıs Türk'üne Yapılan Soykırım - Kıbrıstaki Türk Soykırımı kibris1974.com


Asırlardır Soykırımına Uğrayan Bir Millet…

Başlığı gören bazıları cümleyi hemencecik “Ermeniler” diye tamamlamıştır, ama asırlardır soykırımına uğramış bir millet varsa o da “Türkler”dir.

Siz bakmayın; Ermeniler’in yaygara koparmalarına, Avrupalılar’ın <ı>“soykırım” masalına…

Siz bakmayın; “Tarihimizle yüzleşelim”, ”Ermeniler bize mezalim uygulamış ama biz de onlara daha kötüsünü yapmışız”, ”Ermeni soykırımını kabul ediverelim canım. Bunu kabullenmenin bize bir zararı olmaz. Aksine Avrupa ve diğer soykırımı tanıyan ülkelerle böylelikle aramız da düzeleceğinden yararı bile olur..” diyen ne idüğü belirsiz aydın olduğunu iddia eden baygınlarımızın gaflet ve dalaletine ve hatta hıyanetine….

***

Acaba, asırlardır Türk varlığına kasdetmiş olan bu ülkelerin insanları, nasıl olursa bir olayı “Türk Soykırımı” olarak kabul edeceklerdir? Mesela;

<ı>-Haçlı severleri sırasında kılıçtan geçirilen Türklere uygulanan, bir soykırım değil de nedir?<ı> <ı>

-1821 Yunan ihtilâlindeki katledilen Türklere uygulanan, bir Türk Soykırımı değil de nedir?

-1876'da (eski tarihle 93 harbinde ) Rusların, Osmanlı-Rus savaşında Bulgaristan Türklerine yaptıkları bir soykırım değil de nedir?

-Yunanlıların Girit Türkleri’ne yaptıkları, bir soykırım değil de nedir?( Girit soykırımından binlerce Türk kaçarak Türkiye’ye gelmiştir.)

- Orta ve Üst Asya’da Komünist Rusya’nın Türklere yaptıkları, bir soykırım değil de nedir?

- Çin imparatorluğu ve Komünist Çin tarafından Orta Asya’da Doğu Türkistan’da ve Moğolistan’da yapılan, geniş zamana yayılan Türk kıyımları bir soykırım değil de nedir? (Çin katliamı maalesef hâlâ sürüyor.)

-Rusya’nın Kırım Tatarlarına uyguladığı sürgün ve sistemli bir şekilde yok etme harekatı, bir Türk soykırımı değil de nedir?

-1974 yılındaki Kıbrıs Harekatına kadar Rumların katlettiği savunmasız Türklere uygulanan, bir soykırımı değil de nedir?

-1914 yılında Ermeni Çetelerinin Türk katliamı, bir soykırım değil de nedir?

- Stalin’in Ahıska Türkleri’ne karşı yaptığı katliam, bir soykırımı değil de nedir?

-14 Temmuz 1959'da Irak’taki Türk katliamı, bir soykırımı değil de nedir?

-Yunanların Batı Trakya Türklerine uyguladığı mezalim, bir soykırımı değil de nedir?

- Daha dün diyebileceğimiz kadar yakın bir tarihte, Bulgaristan’ın Türklere uyguladığı mezalim, bir soykırım değil de nedir? (Yüz binlerce Türk’ün Kapıkule sınır kapısında Türkiye’ye gelmek için yığıldıklarını unutmadık.)

-Saddam Hüseyin’in Iraklı Türkmenler’i katletmesi, bir soykırım değil de nedir?

-S. Miloseviç’in (Yugoslavya, 1992-96) : 180, 000 Boşnak’ı öldürmesi, bir Türk soykırımı değil de nedir? (Bazıları hemen atlayıp “Aaa Boşnakları da Türk yaptı!” diyeceklerdir. Sırplar “Türk” suçlamasıyla o kardeşlerimizi katlettiler. Gerçi Boşnak kardeşlerimiz “biz Türküz” derlerse tabii ki biz onları “Türk” kabul ederiz. O zaman biz de Boşnak oluruz; ama asla Ermeni olmayız…)

-Amerika’nın Felluce’de yaptığı Türk katliamı, bir soykırımı değil de nedir? (Post Modern Soykırım)

-Amerika’nın Felluceden başka Musul, Telafer, Kerkük’de Türkmenlere yaptığı, soykırım değil de nedir? (Felluce, Musul, Telafer, Kerkük ve diğer bölgelerde uygulanan Türkmen soykırımıyla, zamanında Amerika’ da uygulanan Kızılderili katliamı çok benzeşiyor.)

-Yüzyıllar önce Amerika’da sayıları 50 milyonu aşan Kızılderililer’in, bugün sadece 3 milyon kişi kalmaları, bir soykırımı değil de nedir? (Kızılderililer’in Türk olduğu tezini savunan çok sayıda araştırmacı var. Kızılderililer dünyada, gelmiş geçmiş “en büyük soykırıma” muhatap olmuş tek millettir.)

-Ermenistan’ın Karabağ’da Azeri Türkleri’ne uyguladığı hunharca cinayetler, bir Türk soykırımı değil de nedir?

-Rusya’nın Çeçenistan’da Şeyh Şamil’in torunlarına yaptıkları, bir Türk soykırımı değil de nedir?

-1900’lerden başlayarak Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar devam eden Ermeni, Fransız, İngiliz ve de İtalyan işbirliğiyle Anadolu’da sürdürülen; dedelerimizden, ninelerimizden dinlediğimiz, tarihi vesikalarla sabit olaylar bir Türk soykırımı değildir de nedir?

-Ermeni örgütü Asala’nın diplomatlarımızı katletmesi, bir Türk soykırımı değil de nedir?

-Bizi soykırım yapmakla suçlayan ülkelerin himayesindeki PKK’nın Türk-Kürt demeden yaptığı katliamlar, bir Türk soykırımı değil de nedir?

-Bütün bu saydıklarımız değil de, Ermeniler’e uygulanan tehcir (zorunlu göç) sırasında çeşitli nedenlerle ölenlerinki mi soykırım?

-Eğer öyleyse bazı değerlere sahip olmakla övünen medeni(!) ülkeler, sizinki yalancılık değil de nedir?

***

Türklerin kendilerine yapılanları çabucak unuttuğu söylenir. Buna da inanmayın! Türk unutmaz, ama unutmuş gibi görünür. Birisi uyarınca da hemen yapılan kötülükleri hatırlayıverir.

Endişelenmeyin, asıl jenoistlerin (soykırımcıların) kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor ve hatırlıyor.

 
Toplam blog
: 1081
: 980
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Uzun yıllar çeşitli sitelerde Oruç Yıldırım adı ile yazı yazdım. Dört tane romanım ve çokca da de..