- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Türksoy heyetinden Sığırcıkoğlu’na ziyaret...

Kemal Sığırcıkoğlu,Geleneksel Mersin Konukseverliğini sergiledi.
Kısa adı Türksoy olan Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi heyeti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu’nu ziyaret etti.
Türksoy Genel Müdür Yardımcısı Fırat Purtaş başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, MDOB Müdürü Hasan Alptekin, Kırgızistan Operası Müdürü Bolat Osmanov, Başkurdistan Operası Müdürü Vilademir Rihter ve turne koordinatörü Özcan Güven katıldı.
Ziyarette konuşan Türksoy Genel Müdür Yardımcısı Fırat Purtaş, Türksoy’un amacının üye ülkelerin sanatçılarını ortak bir payda da buluşturmak, buna paralel olarak da toplumlar arası iletişimi sanatsal açıdan üst seviyelere çıkartmak olduğunu söyledi.
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın kültür ve sanata verdiği öneminin hemen her kesim tarafından bilindiği ve takdir edildiğini belirterek Türsoy’un düzenlemiş olduğu etkinliklere de Büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından ise Türksoy Genel Müdür Yardımcısı Purtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sığırcıkoğlu’na bir takım hediyeler sundu. Başkanvekili Sığırcıkoğlu’da Büyükşehir Belediyesi amblemi olan porselen bir tabağı ziyaretin anısına Purtaş’a takdim etti.