Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '18

 
Kategori
İnternet
 

Twitter Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

Herkese merhabalar. Öncelikli şunu anlayalım Twitter hesabımız gerçekten çalındı mı yoksa hesabımıza girebiliyoruz fakat haberimizin olmadığı mesajların, paylaşımların yapıldığını mı görüyoruz bunu irdeleyelim.

Twitter hesabınızın çalınması demek, Twitter hesabınızda yer alan iletişim bilgilerinizin (e posta / telefon) ve şifre bilgilerinin değişmesi sonucu hesabınıza giriş yapamamanız ve şifre sıfırlama taleplerinizin sizin e postanıza veya telefonunuza değil çalan kişinin e postasına düşmesi demektir. Hesabı çalınan Twitter kullanıcısı hesabına hiçbir şekilde giriş yapamaz. (Bu konu biraz uzun olduğu için önceliği diğerine veriyorum.)

Peki hesabımıza giriyoruz, fakat, aslında bizim göndermediğimiz mesajların atıldığını, bizim yapmadığımız RTlerin (Retweet: başkasının gönderisini paylaşmak) yapıldığını, bizim beğenmediğimiz tweetlerin beğenildiğini, bizim takip etmediğimiz kullanıcıların takip edildiğini, yazmadığımız mentionların, tweetlerin yazıldığını yani uzun lafın kısası “BUNU BEN YAPMADIM!” dediğiniz her durum için Twitter hesabınız çalınmış anlamına gelmez. (Henüz) Eğer hesabınız böyle davranışlar sergiliyor ise hesabınızda 3. taraf bir uygulamaya yetki vermişsiniz demektir. Yapılacak işlem telefondan telefona fark ettiği için bilgisayar üzerinden bilgi veriyorum yapmanız gereken şu :

1- Twitter hesabımıza giriyoruz.
2- Sağ üst köşede profil resmimizin olduğu alana tıklıyoruz.
3- AYARLAR VE GİZLİLİK bölümüne giriyoruz.
4- UYGULAMALAR başlığını tıklıyoruz. Burada Twitter hesabınızda yetki verdiğiniz uygulamalar yer alır. Bütün uygulamaların yetkisini ERİŞİMİ KALDIR butonuna basarak yetkiyi sonlandırın. (Telefonunuzdaki uygulamadan çıkış yapabilir.)
5- Uygulamaları temizledikten sonra ŞİFRE alanından şifresini değiştirin.
 
Yukarıda bahsettiğim gibi hesabınıza hiçbir şekilde giriş yapamıyorsanız hesabınız gerçekten çalınmıştır. Hesaplar çalındığı zaman e posta, telefon ve şifre bilgilerinin yanına ek olarak bazen de kullanıcı adı, profil resmi çalan kişi tarafınca değiştirilir. Eğer böyle bir durum varsa ilk önce hesabımızı bulmalıyız. Bazı durumlarda çalan kişiler, hesabınızın çalındığını anlamamanız için profilinize sıfırlanmış görüntüsü verir. Yani aslında sizin hesabınızı çalar ve kullanıcı adını değiştirip var olan kullanıcı adınızla size başka bir hesabı bağlar. Siz de hesabınıza girince her şeyin sıfırlanmış olduğunu düşünebilirsiniz sıfırlama söz konusu değildir. (Şayet hesabınızı 30 günden uzun süre dondurmadıysanız.)
 
Eğer kullanıcı adı bilgileri değiştiyse hesabımızı bulduktan sonra, yahut bu bilgimiz değişmediyse de yapmamız gereken ilk şey: Tıpkı TC kimlik numarası gibi her hesabın bir ID numarası vardır. Bu ID numarası kullanıcı adınız değiştirilse dahi değişmez. Arama motorunuza Twitter ID bul yazıp arama yaptığınızda ilk çıkan 1-2 siteden birinde hesabınızın kullanıcı adını girerek ID numarasını bulabilirsiniz. Eğer mevcut kullanıcı adınız çalan kişi tarafından değiştirildiyse o kullanıcı adını yazmanız gerekir. Çıkan numarayı mutlaka bir yere not alın. Şimdi Twitter ile iletişim kurmanız gerekiyor.
 
Twitter hesabınızın çalınmadan önce bağlı olan e posta adresiniz ile Twitter yardım sayfasından https://help.twitter.com/forms kısmına gidiyoruz. Burada BAŞKASI TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞ HESAP kısmından Twitter ile iletişime geçelim. Üst tarafa hesabımızın çalınmadan önceki iletişim adresi olarak belirttiğimiz mail adresini yazıyoruz. Twittera verilen alanda sorunumuzu anlatıyoruz.
 
Twitter Kullanıcı Adı: @gkczcn
Twitter ID: 524568824 (Kullanıcı adını ve ID numarasını ben kafadan salladım örnek olsun açısından)
Hesabım Çalınmadan Önceki Mail Adresim: ornek@gmail.com (Ardından sorunu tanımlıyoruz. Twittera en son şu tarihte bilgisayarımın tarayıcısından, telefonumdan vs vs nerede nasıl ulaştığınızı anlatın. Hesabınızın çalındığını, bilgilerinizin değiştirildiğini belirtin. Bilgilerim değiştiği için e posta adresime şifre sıfırlama bağlantısı gelmemektedir falan falan mağduriyetinizi güzelce anlatın. Eğer kullanıcı adı çalan kişi tarafından değiştirildiyse Twitter kullanıcı adına o kullanıcı adını yazıp açıklama kısmında belirtin önceden kullanıcı adım buydu çalınıp değiştirildi şeklinde her detayı anlatın)
 
Mail adresinize giriş yapın Twitter genelde hemen (bazen geç gelebilir) sorunu daha iyi tanımlamanız için otomatik bir mail gönderir. O maili cevaplayın. Yine Twitter hesabınızın kullanıcı adını, İD numarasını oraya yazdığınız gibi detaylı bir şekilde sorunu anlatın. Genelde size gelecek ilk yanıtta üzgünüz size yardımcı olamıyoruz verdiğiniz e posta adresi ile Twitter hesabını bağdaştıramadık dilerseniz yeni bir hesap açın derler. Bu maile de cevap yazın itiraz edin. Ve yeniden aynı işlemleri tekrarlayın deyin ki daha önce de başvurdum lütfen hesabın en son bilgi değişikliği öncesini kontrol edin verdiğim bilgilerin doğruluğunu fark edeceksiniz diye belirtin.
 
Eğer Twitter hesabınız çalındı diye mevcut mailinizle yeni bir Twitter hesabı açtıysanız o hesabın bağlantısını kesmeniz lazım. Ona başka bir mail tanımlayın. Yeni hesap açtığınızdan dolayı hesabınızı geri almanızda tekrarlanan işlemler 3-5 i bulabilir. Şifre sıfırlama maili gelene kadar sürekli olarak sorununuzu anlatmayı sürdürün.
 
Twitter hesapları 3. taraf uygulamalar vasıtasıyla rahatlıkla çalınabilir. Bu uygulamalar size profilinize kimlerin baktığını göstereceğini vaad eder, takipçinizin artacağını, RT, Beğeni yapacağını söyleyerek sizleri uygulamayı kullanmanız için teşvik eder. Uygulamayı kullanmanız için sizden Twitter kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz talebinde bulunur ve bu uygulamalar şifrenizi sistemine kaydettiği için çok rahat hesabınızı çalarlar. Güvenli bir uygulama sizden Twitter hesabınızın şifresini istemez. Hesabınız açıkken doğrudan bağlanır ve bu uygulama şunlara erişebilir, bunlara erişemez şeklinde bilgi sunup onay ister. (*Direkt Mesajlarınızı Görebilme, uygulamanın yapabilecekleri arasındaysa eğer bu uygulama arkadaşlarınıza mesaj gönderip reklam yapar, izin vermeyin.) Bu sebeple eğer bir uygulama kullanacaksanız öncelikle Twitter hesabınızı açın, uygulama üzerine yer alan Twitter ile Giriş Yap butonunu tıkladığınızda hesabınız açık olmasına rağmen bağlanmayıp şifre istiyorsa kesinlikle bilgilerinizi girmeyin. Ayrıca uygulamalar daha fazla hesap çalabilmek için kişi listenize bağlantı içerikli mesajlar gönderir, aynı mesaj size de gelebilir bağlantıyı tıkladığınızda devam etmeniz için sizden bilgi istiyorsa vermeyin. Youtubeda ifşa videonu buldum, Twitter hesabına şuradan giriş yapıldı hesabını güvene al, Twitter hesabın kilitlendi gibi gelen direkt mesajlara aldırış edip bağlantıya tıklamayın. (Ben tıkladım ne olur peki? Bilgilerini girmediysen bir şey olmaz.)
 
^^ Gökçe Özcan
 
Toplam blog
: 26
: 7020
Kayıt tarihi
: 22.02.14
 
 

Merhaba, ben Gökçe Özcan kısa ve öz kendimi anlatmak isterim. Anlatmak diyorum, çünkü insan tanım..