Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '08

 
Kategori
Havacılık
 

Uçakta çocuk koltuğu

Uçakta çocuk koltuğu
 

Uçağın pist’te ilerlemeye başlayıp, kalkışa geçmesi ile birlikte uçağın kabininde dört bir köşeden bebek ve çocuk ağlama sesleri birbirine karışmaya başladı

Uçağın pist’te ilerlemeye başlayıp, kalkışa geçmesi ile birlikte uçağın kabininde dört bir köşeden bebek ve çocuk ağlama sesleri birbirine karışmaya başladı

Yaptığınız yolculuklarda sizlerinde karşı karşıya kaldığınıza emin olduğum bir konu hakkında yazmak istiyorum sizlere bu hafta..

Uçak yolculuklarınızda uçakta Anne ve Babaları’nın yanlarında bulunan sevimli çocuklarla eminim sık sık karşılaşıyorsunuzudur. Özellikle yaşları küçük olan bu çocuk ve bebekler uçaklarda hem Anne ve Babaları’nın hemde tüm yolcuların yolculuğuna olumsuz yönde etki eden faktörler olabildiklerini söyleyebiliriz. Özellikle bebeklerin uçakların kalkışlarında ve inişlerinde bağırışları bazı yolcuların kendi kendilerine söylenmelerine yol açmaktadır. Bu minik yolcularımızın bağırmaları ve ağlamaları tamamen kendi kontrolleri dışında olmakta ve yetişkinleri dahi rahatsız edebilecek basınç değişiklikleri ile alakalı olduğunun altı çizilmelidir.

Kendi yaptığım son seyahatlerimde’de rastladığım bebek ve çocuk ağlamaları, yetişkinler tarafından kınansada bunun kabin memurları tarafından diğer yolculara izah edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Bu konuyla alakalı olarak, küçük yolcuların yetişkinler kadar uçaklarla yapılan seyahatlerde düşünülmediğini savunmak zorundayım. Uçaklardaki koltukların genellikle yetişkinlerin rahat seyahat edebilmeleri için tasarlanmış olmaları küçük yolcuların güvenlikleri hem üretici şirket tarafından hemde havayolu tarafından göz ardı edilmesi ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek belirtmeliyim.

Geleceğimizin teminatı olan gözümüzden sakındığımız minik yavrularımızın güvenliği uçak seyahatlerinde sizce ne kadar düşünülüyor ? Bu soruyu bana yöneltecek olursanız maalesef çok az düşünüldüğünü ifade etmek zorundayım.

Özellikle uçakların inişleri ve kalkışları sırasında uçaklarda bulunmayan çocuk ve bebek koltukları buna en basit örnektir diye düşünüyorum. Uçaklarda olmayan çocuk koltukları bir an önce uçaklarda bulundurulmalı ve bu konuda en kısa zamanda yasal düzenleme yapılmalıdır... Uçakların iniş ve kalkışlarında, yapılan acil inişlerde yada pistlerde ilerlerken uçağın sert fren yapması durumları ile karşılaşıldığında minik yolcuların yetişkinlerin koltuklarında oturmaları onların yaralanmalarına sebep olabilme riski vardır !

Tıpkı arabada seyahat eden miniklerin oturtuldukları çocuk koltukları güvenlikleri açısından uçaklarda da bulundurulması gerektiğini ve havayollarının bu konuya bilhassa hassasiyet göstermeli gerektiğini düşünüyorum. Çoğu konuda olduğu gibi bu tür yeniliklerin önce Amerika ve Avrupa gibi Ülkelerde çıkmasını beklemeden bizimde bazı konularda Batılı Ülkelere örnek olabileceğimizi düşünmekte ve bu uygulama’nın henüz batılı Ülkelerde başlatılmadığını bizim Türkiye olarak bir ilke imza atabileceğimizi ifade etmek isterim.

Gelin Tüm batılı Ülkelere örnek olacak bir çalışmaya imza atalım...Uçaklarımız’da minik yolcularımız için özel koltuklar bulunduralım ! Minik yolcularımızın uçakları gelmesiyle birlikte bu koltuları bir kaç dakikada yetişkin koltuklarına monte edelim ve onların güvenli şekilde yolculuk etmelerini sağlayalım. Sonrada bu projeyi ilk uygulayan Ülke olarak adımızdan söz ettirelim.

Hepinize keyifli yolculuklar geçirmenizi dilerim...

Volkan SÜRMELİ

http://www.skysunhaber.com
volkan@skysunhaber.com

 
Toplam blog
: 18
: 2899
Kayıt tarihi
: 08.06.07
 
 

Almanya'da yaşıyor ve çalışıyorum. Türkiye ve Almanya’da pilotaj eğitimi aldım.  1989 yılından be..