Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Uçuk Nedir? Uçuğu Geçirmek İçin…

Uçuk Nedir? Uçuğu Geçirmek İçin…
 

Uçuk, Herpes simplex tip 1 virüsü sonucunda ortaya çıkar. İki tipi daha vardır. Genellikle, uçuk çıkarmış bir kişiyle yakın temas ya da öpüşme yoluyla bulaşır. Herpes virüsü, bir kere bulaştığı zaman hayat boyu vücudunuzda kalır. Uçuk olarak çıkmasına ise ateş, enfeksiyonlar, stres, güneş yanıkları ya da alerjiler sebep olabilir.

Uçuğu Tedavi Etmek

Uçuğun çıkması genelde beş evrede gerçekleşir: karıncalanma, kabarma, boşalma, kuruma ve iyileşme. Kabarcığın patlayıp, içindeki sıvının boşaldığı son evreler uçuğun en bulaşıcı olduğu zamandır. Elbette ki en iyisi uçuğu daha çıkmadan, ilk evredeyken tedavi etmektir. Ancak, eğer halihazırda kabarmaktaysa bu sorunla baş etmek ve uçuğunuzu hızlı bir şekilde geçirmekte size yardımcı olacak pek çok tedavi yöntemi vardır.

Bunlardan bazıları:

Siyah Çay

Eğer uçuk çıkardıysanız, uçuğun üzerine bir siyah çay poşeti koyun ve bir kaç dakika boyunca nazikçe ovalayın. Bu, ağrıyı azaltacak ve kabarıklığın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Bal ve Sirke

Bal da sirke de uçukla savaşmaya yardımcı olacak antiviral özellik taşır. Bir yemek kaşığı balı biraz sirkeyle karıştırıp bir parça pamuk yardımıyla doğrudan uçuğun üzerine uygulayın.

Ayrıca başıma gelen…

Her kez gibi benimde başıma gelen uçuk sıkıntısından uzman tavsiyesi ilaç ile acısız ve çok kısa bir sürede uçuklardan kurtuldum, şunu belirtelim ilaç tedavisi ile sonuç alınıyor. Yine de bir ilaç tedavisine başlamadan önce uzman doktorunuza danışmanız gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Uçuğun Bulaşmaması İçin Önlemler

Uçukla temas etmiş olan bütün diş fırçalarının, havluların ya da diğer kişisel bakım ürünlerinin bir daha kullanılmaması çok önemlidir. Büyük ihtimalle, bunlara virüs bulaşmıştır ve daha sonra kullanıldıklarında yeni uçuklara neden olacaklardır. Eğer mümkünse, çatal, kaşık, bardak gibi malzemeleri de sterilize etmeden yeniden kullanmayın. Ellerinizi temizlemek, bakteri ve virüslerden kurtulmak için dezenfektan jel kullanın.

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..