Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

Ülke sınırlarını bile aşan yerli dizimiz!

Ülke sınırlarını bile aşan yerli dizimiz!
 

Sınırları aşmış mış!

Sabah gazetesinde aynen şu yazıyor:’’ Geçtiğimiz Ocak ayında yayın hayatına başlayan ve ilk bölümünden bu yana büyük bir beğeni ile takip edilen dizi 'Ölene Kadar' Brezilya, Meksika, Rusya, Yunanistan, Paraguay, Kolombiya, Mısır, Lübnan, Yunanistan, Ukrayna başta olmak üzere dünyanın bir ucundan diğer ucuna 71 ülkeden sevenleri tarafından izlendi. Ölene Kadar'ı izleyen sevenleri izledikleri anıda ölümsüzleştirerek sosyal medya hesaplarından paylaştılar.’’. Son yayınlanan 9.bölüm reytinglerine bakılınca bu dizi ülke sınırlarını aşmış ama ülke içerisinde yok olma derecesine gelmiş. 16 Mart Perşembe gecesi reytinglerinde total’de 39.sırada, AB grubunda 27.sıralarda,  ABC1 grubunda ise 29.sırada yer aldı. Biliyorsunuz dizinin yayınlandığı kanal yani  ATV ve Sabah Gazetesi ikisi de aynı  medya grubu bünyesinde yer alıyor.

Dayan yüreğim dayanabilirsen

Yazıya Dayan Yüreğim dizisiyle devam edelim. Malum dizide Selim’in Beşiktaş sevdasını izleyenler bilir. Ancak daha önce Şükran Ovalı’nın da rol aldığı Familya dizisinde  bir sahnede Beşiktaş taraftarlarını memnun eden bir sahne çekilmişti. Fenerbahçe’ye fenev göndermesi de dizinin sonu olarak yorumlanmıştı. Dizilerin bunlara bu kadar alet edilmesi çok tehlikeli.  FOX TV’ye tavsiyem böyle tehlikeli sularda yüzmemesi. Bu ülkede maç muhabbetleri yüzünden seçim kaybeden belediye başkanı bile var.

Dayan Yüreğimde acayip sözler

Ece Uslu ve Cansel Elçin’in başrolde olduğu Dayan Yüreğim dizisinde Suzan rolünü oynayan Fulya Ulvan başta olmak üzere her bölümde en az birkaç tane deyim ve özlü sözlerden söylenmesi dikkatimi çekti.  Diziye sonradan dahil olan usta oyuncu Ayşegül Atik’te bu durumu devam ettirdi. Ben not aldıklarımı yazayım. Fakat Suzan karakterine ayrı bir renk katmış bu yöntem. İşte o cümlelerimiz:         ’’ Geline kocan çirkin demişler babamın evinde o da yoktu demiş’’, ’’ Bacın ölür acından ne umarsın bacından’’,  ‘’Tavuk gidince b.k’u da gidermiş’’. Ne yaptın be ablacım yeni nesil bunları öğrenince anne babaları soru yağmuruna tutacaklar ya da olmadık yerlerde kullanmaya başlayacaklar.

Ata Demirer Nam-ı diğer Üseyinnn

Geçtiğimiz günlerde Ata Demirer’i gördüm. Yakından tanışıklığımız yok tabi. Masada otururken biraz dikkatimi çekti. Ata Demirer Eyvah Eyvah filminde canlandırdığı Hüseyin karakterini ya üzerinden atamadı  ya da aslında o rol bizzat Ata Demirer’in kendisini anlatıyordu. Normal konuşması, espriler vs derken sanki karşımda Ata Demirer değil de filmde Hüseyin’i, izliyorum. Neyse oyuncuların dediği gibi karaktere kendinden bir şeyler katıyorum demesi bu mu acaba ?

İzlemekten sıkıldığınız diziler!

Ünlü magazin sitesi gecce.com ‘İzlemekten Sıkıldığınız Diziler’ başlıklı bir anket düzenliyor okurlarına. Bir kaç şey yazma lüzumu gördüm.

Kimisi tek sezon kimisi 2-3 sezonda tam tadında bırakıyor, bazıları da ülkemizdeki siyasetçiler gibi ölünceye kadar koltuk bırakmamaya niyetli gibi sakız misali uzattıkça uzatıyor. Şuan ilk 3 sıra şöyle:  O Hayat Benim, Arka Sokaklar, Kara Sevda.  Dördüncü sırada Muhteşem Yüzyıl Kösem var, beşinci sırada Hayat Şarkısı, Altıncı  sırada Bodrum Masalı, Yedinci sırada Seksenler , Sekizinci sırada ise Baba Candır var. Ne tesadüf ki ilk üç dizi reytingleriyle kanalın ve yapımcısının yüzünü güldüren diziler. Muhteşem Yüzyıl Kösem de ise durum farklı.  Reytingler de çok kötü ama bu zararı yurt dışı satışlarıyla karşılıyor ve bu şekilde yola devam ediyor. En çok izlemekten sıkıldığımız diziler reytingi  en yüksek diziler. Tıpkı Kurtlar Vadisi ve Aşk-ı Memnu’ya yapılan şikayetlere karşılık her iki dizinin yayınlandığı gün reyting rekorları kırması. Ya da tamamen kalkması gündemde olan izdivaç programlarının gündüz kuşağında en çok izlenen programlar olması ? Ha bunların yerine ne koyulacak o da ayrı bir soru.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..