Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemizdeki gariplikler

Ülkemizdeki gariplikler
 

şöhretli mesih


Türkiye’de popüler kişi olmak istiyorsan eğer, ses getirecek bir eylem yapacaksın, ya dağdan ineceksin veya demokrat düşünceli bir aydın kalemi katledeceksin. İşte o zaman Türkiye’de şöhret sahibi olursun. Omuzlarda taşınırsın, konvoylarla sana eşlik edilir. Ayrıca Geceliği 1000 TL olan otel odasında konaklarsın. Şimdi size sorarım;

İyi maaş alan bir devlet memurundan tutunda her hangi bir esnaf veya sanatçı veya bilim adamı böyle bir otelde konaklama imkanı bulabilir mi? Hiç zannetmiyorum. Ama hapisten çıkan kendisini Mesih ilan eden birisi kalabiliyor. Bunda biraz gariplik yok mu?

Tabi bu arada TV ‘ler, yayın evleri peşinden koşup "anılarınızı anlatın, yazalım" derse ve bol " 0" rakamlı teklifler önerirlerse, önemli şahsımız da "vay be ben neymişim" diye havalara girer.

Etrafınıza dikkatle bakın, hiç başarılı bir sanatçının, bilim adamının başarıları nedeniyle konvoylarla karşılanıp omuzlara alındığını gördünüz mü? Veya yazılı&görsel medyanın peşlerinden koşup başarı hikâyelerini anlatmaları için bol “O”lı TL teklif ettiklerini duydunuz mu?

Hayır mı? Dediniz. Doğru böyle bir şeye rastlamak Türkiye gibi bir ülkede imkânsızdır. Bu ülkede Cinayet işleyen, bankaları hortumlayan, tecavüz eden, tele volelik şöhretler, dağdan inenler hep medyanın gündeminde. PKK lılar dağdan indi baş tacı edildi konvoylarla karşılandı. Hrant Dink'i katleden Ülkem için yaptım dedi herkes alkışladı, Bugün hapisten çıkan yalancı Mesih aydın bir kalemi katletti, papa’ yı öldürmeye teşebbüs etti hapisten çıkar çıkmaz tüm TV’ler yazılı basın peşinde koşuyor.

Eczacılar hakkını aramak ister grev yapar, hemen vatan haini ilan edilir, onlara siz acil hastaların ilaç bulmasını engelliyorsunuz denir. Doktorlar grev yapar üç beş doktor istemiyor denir. İtfaiyeci grev yapar üzerine su sıkılır. Tekel işçisi grev yapar coplanır. Medyamız bunları pek önemsemez veya sadece haber kuşağında biraz gösterir. Tabi o da bir iki TV veya bir iki gazetede olur. Çünkü bunları göstermek veya yazmak prim getirmez hatta, hııı… Sakın sonra başına kötü şeyler gelir diye tehdit alır.

Ah ah Medya ne hallere geldi. Bir ata sözünü hatırladım “ayaklar baş oldu” diyen ne güzel söylemiş.

Yazılı ve görsel medya yetkilileri kırın artık şu zincirlerinizi beyaz camda, yazılı basında bu tip haberleri, tele volelik haberleri yayınlamayın. İki, üç gün tirajınız düşer ama hiç olmazsa kaliteli bir yayına geçmiş olunur.

Bilim adamlarımıza, başarılı insanlara, sanatçılara medyada yer açın, onlara gerekli değeri verin ki başarılı olanı tüm millet tanısın. Medyada gerçek anlamda kimlere değer verildiği herkes tarafından bilinmiş olsun ve alkışlasın.

Böyle medyayı bir an önce görmek dileğiyle

19.01.2010

Erhan Sirekin

 
Toplam blog
: 55
: 4108
Kayıt tarihi
: 27.06.08
 
 

Genç emeklilerden olup, hayat denen tiyatro içinde rol alan bir oyuncu gibi yaşamın kıymetini bil..