Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Ülkemizdeki Göller ve güzellikleri

Ülkemizdeki Göller ve güzellikleri
 

GÖLLER BİZLERİN GÖZYAŞI GİBİDİRLER. HER DAMLASINDA APAYRI BİR GÜZELLİK BARINDIRIR. GÖLLERİMİZİ LÜTFEN ÇOK İYİ KORUYALIM


Göl; yeryüzünde kara parçaları üzerinde yağmur ve kar sularının yardımı ile oluşmuş çok özel doğal yapılardır. Göller; yeryüzünün en harika oluşumlarıdır. Yeryüzünde; çok çeşitli karakteristik  özelliklere sahip göller vardır. Bunlar; yeryüzünün en önemli su kaynaklarıdır. Tüm canlılar için çok ama çok önem arz eder.
 
Göller, yer altı ve yer üstü sularıyla beslenir ve acı, tatlı, sodalı ve tuzlu olabilir. Bu farklılığın nedenleri ise; iklim şartları, beslenme kaynakları, gölün bulunduğu yerin yapısı, gölün genişliği, sığlığı ve göl ayağı olup olmadığıdır.
 
Tüm dünyada olduğu gibi,  ülkemizde de çok çeşitli ve mükemmel özelliklere sahip  bir çok göl mevcuttur. Bunların önde gelenleri ise; Van Gölü ile Tuz Gölüdür. Van İlimizde bulunan Van gölü çok değişik özellikler içerir. Kendisinden bir çok değişik amaç için fayda sağlanır. Turizme de katkısı vardır. Aynı şekilde; Ankara da bulunan Tuz gölü de çok önemli özellikleri olan bir doğa harikasıdır. Bu göllerimiz dışında daha bir çok harika özelliğe sahip göllerimiz; ülkemizin çok önemli doğal zenginlikleridir. Gerçekten de ülkemiz; göller bakımından  Dünya da parmakla gösterilecek bir özelliğe sahip konumdadır. Bu zenginliklerin ülkemize birçok yönden faydası vardır. 
 
Göllerde çok çeşitli balık türleri bulunur. Bu balıklar; insanlar için hem üretim de, hem de tüketim de kullanılır. Göllerden daha bir çok alanda fayda sağlanmaktadır. Ülkemizde göller; turizmin gözdesidir. Yaz aylarında insanların serinlemek ve daha birçok etkinlik için kullandıkları çok önemli istisnai merkezlerdir.
 
Beslenme şekli güçlü olan göller, aşırı sularını bir sistem yardımıyla denizlere boşaltır. Sularını dışarıya veren göllerin suyu tatlı, sularını dışarıya boşaltamayan göllerin suyu ise acı veya tuzludur. Göller ve nehirler tatlı sulardır. 
 
Ülkemizde göllerimiz doğal ve yapay göller olarak ikiye ayrılmakla birlikte Doğal göllerimizi ele aldığımızda bunlar kendi içinde Tektonik, Volkanik, Karstik, Buzul, Volkanik Set, Alüvyal Set, Kıyı Set, Heyelan Set Gölleri diye ayrılır. Bu doğal güzelliklerin kendine has bir çok özelliği de kendi içerisinde mevcuttur. 
 
Çok sevdiğimiz canımız Ülkemizin bu yeraltı ve yer üstü mükemmel güzelliklerinin kadrini kıymetini çok ama çok iyi bilmeli ve yarınlarımıza daha güzel daha müreffeh bir Ülke bırakmaya tüm gücümüz ve inancımızla gayreti seniyye göstermeliyiz. Ülkemizi her yönüyle daha yaşanabilir bir Cennet haline dönüştürmeye tüm gücümüzle çalışmalıyız. Tüm doğal güzellikleri her yönüyle korumaya ve kollamaya elimizden geldiği kadar gayret göstermeliyiz.   
       
 
 
 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..