Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ultrasonik (Piezo) Rinoplasti

Tıp bilimi gelişmeye, ihtiyaçlar doğrultusunda hep yenilenmeye açık ve muhtaç bir bilim dalıdır. Ultrasonik dalgalar gelişen tıpla birlikte öyle çok uygulanım alanı bulmuştur ki şaşırtıcı seviyelere gelmiştir.
 
Ultrasound enerjisi nedir?
Ultrasonik dalgalar (ultrases), saniyede 20.000'den daha büyük şekilde titreşen ses dalgalarının enerji uygulamasıdır. Başka bir şekilde tanımlarsak insanın duyabilme sınırından öte olan ses dalgaları olarak da bahsedebiliriz. 
 
Ses dalgalarından oluşan ultrasonik enerji tıpta öncelikle görüntüleme alanında kullanım yeri buldu.  Ultrasonun çalışma prensibi ses dalgalarının farklı doku ve organlardan farklı şekilde yansıması özelliğine dayanır. Bütün gebelik takiplerinin yegane görüntüleme sistemi haline gelen bu teknolojinin ne kadar güvenli olduğunu anlayabiliriz. 
 
Piezo ultrasonik teknoloji
Piezo cerrahisi İtalya’da 1980’li yıllarda geliştirildi. Yukarıda bahsettiğimiz ultrasonik ses dalgalarının, cerrahinin çeşitli alanlarında, özel bir prob (başlık) sayesinde cilt ve cilt altı dokulara hiçbir zarar vermeden, kemik üzerinde şekillenme yapmamızı sağlayan sistemdir.  
 
Ortopedi, beyin cerrahisi, el cerrahisi, diş hekimleri ve çene cerrahisi kullanım bulduğu alanlardır. Piezo teknolojisi sayesinde geçmişte kullandığımız çekiç, törpü gibi aletleri kulanım ihtiyacımız ortadan kalktı.
 
Piezo ultrasonik enerjinin burun estetiğine getirdiği büyük avantajları nelerdir?
- Eskiden kullanılan çeki törpü gibi aletlerin sebep olduğu büyük doku travmalarının artık olmayışı ve buna bağlı morlukların nerdeyse sıfıra indirgendiği bir iyileşme süreci
- Kemik üzerinde daha üstün milimetrik şekillenme olanağı 
- Daha güvenilir şekilde burun kemiğine işlem yapabilme imkanı sunması sayesinde radikal değişiklikler yapılabilmesi
- Burun kemiğinde çökme gibi beklenmeyen etkilerin tamamen ortadan kalkması.
 
Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..