Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Uluslararası Akreditasyon ile DÜYADER farkı...

Uluslararası Akreditasyon ile DÜYADER farkı...
 

27.09.2014

Akreditasyon; yetkili bir kuruluşun belli işleri yapan bir kuruluş ya da kişinin yeterliliğine resmi tanınırlık verilmesi işlemidir.

Bir kuruluşun ya da kişinin yaptığı işte yeterli olması, tanınırlığı bu bakımdan büyük önem arz eder.

DÜYADER ile ULAK-DER arasında bir proje protokolü hazırlandı. Bu proje ile DÜYADER akreditasyon şartlarını hazırlayarak Uluslararası Akreditasyon Kuruluşu Ulak tarafından Akreditasyon müracaatı kabul edildi. Ulak Danışma Kurulunun ve Uluslararası Akreditasyon şartlarını sağladığını danışma kuruluna sunması sonuncunda karşılıklı tanınırlık anlaşması gereği Akredite edilmiş olacak. Bu işlemlerden DÜYADER Sağlık Turizminden sorumlu Koordinatör Nermin Yıldırım'ın sorumlu olacağı açıklandı.

Akreditasyon ile Türkiye'deki  yaşlılık dışında  genç ve çocuklara hizmet veren Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının olduğu komisyon kararından sonra tescil edilecek. Önümüzdeki günlerde Ulak Genel Başkanı Fatih Sinan Yılmaz ve DÜYADER Genel Başkanı Umut Çınar Uluslararası Akreditasyon sertifikasını takdim programı gerçekleştirilecektir, dedi.

Peki Bu Neler Getirecek?

DÜYADER; yaş almayı doğumdan itibaren kabul ettiği için sadece yaşlıları değil, yardıma muhtaç olan çocuk ve engellileri de bu bağlamda kapsam içine alıyor. Felsefeleri ise; yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, farkı yaşanmışlıklarıdır. Yapılan protokol şartları içersinde özel huzurevlerini, bakımevlerini, özel çocuk kulüplerini ve kreşlerini Avrupa Birliği standartlarında akreditasyonlarının yapılacağı protokol ile imzalandı. Bundaki amaç ise; insanları eğiterek ve kaliteli hizmet verilmesini sağlamak. Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın en iyi şekilde yaşam şartlarına sahip olması için gerekli koşulların sağlanmasına çalışmaktır.

Ulak-Der kuruluşunun ana amacının; Türkiye'de kurum ve kuruluşlar Avrupa Birliği Entegrasyonu içinde en önemli kurum Akreditasyon her şeyin standardı ve şartları var. Kişi ve kurumları Uluslararası tanınırlık programına taşıyoruz. Ulak kendisinin tanınması için dünyadaki diğer kurumlarla işbirliği içinde Uluslararası Akreditasyon kurumu. Ulak, belgelendirme, gözetim, denetim, laboratuar eğitim bilişim ve teknolojik konular ile sivil toplum kurumları Uluslararası Akredite etmek üzere kurulmuştur ve Türkiye'nin Avrupa Birliğine girişimde bulunması için görev yapacak bir sivil toplum kuruluşudur. Dünyada akreditasyon standartları hazırlanmıştır, diyerek yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..