Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Uluslararası itibarımız var mı sizce?

Uluslararası itibarımız var mı sizce?
 

BİZİM JETİMİZ BU!


Suriye, jet uçağımızı düşürdü ve hala ne uçak ne de pilotlarımız bulunamadı...  Dış işleri bakanı sayın Davutoğlu açıklama yaptı habertürkte; "Soğukanlılığımızı korumalıyız ve natodan da takdir alıyoruz bu soğukanlılığımzla" diye... 

Komşu ülkerlerle "0" sorun diyen hükümet, şimdilerde nerdeyse Suriye ile savaşa girecek hale geldi... Suriyenin iç işlerine karışan Türkiye, ABDnin komutlarıyla kendini ortadoğuda söz sahibi sanıyor ve güya baskısını kuruyor... Buyrun işte tertemiz iki tane yetişmiş pilotlarımız yok oldu sonuç yok hala bulunamadılar.

Bizim cepheden gelen açıklama;" Suriye ile ortak aranıyorlar"  oysa uçağı düşüren Suriye... "Suriyeden gelen açıklama; Yanlışlıkla düşürüldü" Bunu çocuklara anlatsanız onlar bile inanmaz! Esad'ın Türkiye'ye meydan okuyan sözlerini hepimiz biliyoruz; 

Esad, "Aralarında kendilerini çok akıllı zannedenler var. Çok akıllı olabilirsiniz, en son teknoloji bilgisayarlar kullanıyor olabilirsiniz. Ancak eski bir programa sahipseniz sadece kibirliliğinizle kalırsınız" demişti.

Suriyedeki iç savaşa, karışmasını istemeyen Esad, Amerikaya bile rest çekiyor.Tavrı net! 

Kaldıki Türkiye bir NATO üyesi, bu düşürülme uluslararası olduğu için tüm NATO üyelerinede yapılmış olur ama kimsenin umurunda bile değil. Adamlar bunu hiç tınlamıyorlar bile. Bizimkilerde çıkmış "onlar bizi takdir ediyorlar diyor.

Ey hükümet senin takdir gibi boş söylentilere ihtiyacın yok, senin NATO kurallarının işletilmesine ihtiyacın var. Neden bunu yapamıyorsun? Aynı konumda İsrail olsaydi neler yaparladı siz bunu gayet iyi bilirsiniz!

Bir zamanlar, İsrail de sizin geminize saldırdı... Kaç kişi öldü ama ne yapabildiniz? Hiç bir şey... Adamları özür bile diletemediniz!  O zamanlar ahkam kesiyordunuz ne oldu?

Askeri anlaşmalar yapmaktasınız hala...

Yazık ki uluslar arası gücümüz diye bir kavramımız yok, ne kendinizi ne de bu halkı kandırmayın!

Doğu ve Batıyı böylesine bağlayan stratejik bir konuma sahip bir ülkeyiz ama maalesef gururumuz yerlerde sürünüyoruz!

Neyin yüzünden, yapılan yanlış ve düşüncesizce  anlaşmalar yüzünden...

Türkiye güçlü devletler elinde sürekli sömürülen bir ülkedir. Tüm zengin kaynaklarına rağmen bu haldeysek eğer demmek ki yönetilmeyi deği lde sömürülmeyi amaçlayan ellerdeyiz!

Bakın teknolojide hangi çizgideyeiz; Sürekli dış ülkelerden gelen cihazlarla donatılmış bir piyasa ve tüketime kodlanmış bir reklam curcunası...

Buraya yatırım yapan yabancı firmalar sanmayınn ki bizim iyiliğimiz için; bunlar bizim paramızı alıp güçlerine güç katmakla meşgul!

Piyasada neden bakkallar kalmadı acaba; Çünkü yerini yabancı ortaklı mega marketler aldığı için! Zira yerli ortaklarıda sayın başbakanın ya eşi ya da yandaşları...

Neyse konuyu yine başka taraflara çektik... Dönecek olursak;

Başımıza geçirilen çuvalla, Amerikadan aldığımız bu tokat bizim ilk imaj kirlenmemizdi... Sonrasında Türk yardım gemisine yapılan baskın ve öldürülen insanlara karşılık, bir özrün bile gerçekleşmediği ve uluslar arası konumda Türkiyenin suçlu bulunduğu ve bunada Amerikanın destek verdiğidir.

Şimdilerde bir şok daha yaşıyoruz ve Suriyenin "yanlışlıla vurduk" dediği bu olaynında nasıl örfbas edileceğini hep beraber göreceğiz!

Bu olay basında daha çok konuşulacak ve kimbilir ne senaryolar yazılacak. Gerçekler bizlere ne kadar yansıyacak onu da takip edeceğiz.

Zira hükümet yine kendi bakış açısıyla halka bunu sunacak ve bizim halkımızda "haklısınız" diyecektir.

Bir hükümet açlık sınırının altında bir maaşla işçsini çalıştırırsa, o halk karnını doyurmaktan başka ne düşünür? Siyasete kafası bile basmaz...

Maaşlarınızın yeteceği, başka sorunlarıda görebileceğiniz günlere, ulaşmamız dileğimle...

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..