Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '20

 
Kategori
Dünya
 

Uluslararası Örgütlerin İşleri

Dünyada 75 yıldır Birleşmiş Milletler Teşkilatı var...Çoğu BM'ye bağlı yapılanmış onlarca da kuruluş mevcut...Bunların ne işe yaradığını, bugüne kadar neler başardıklarını merak edip ufak bir araştırma yaptım.

İnternet üzerinden yaptığım kısa çalışma da yirminin üzerinde uluslararası örgüt olduğunu gördüm...Bunların önde gelenlerini sıralayıp başarı durumlarına bir bakalım istiyorum..

BM Güven Konseyi Daimi Üyeleri (Beşli Çete) nin ne olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan çoktan ilan etti;"Dünya Beş'ten büyüktür" diyerek...

Biz biraz da daha alttaki yapılanmalara bakalım:

IFAD: Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu: Adını çok fazla duymadığımız bu kuruluş dünyada tarımsal gelişme açısından neler başardı acaba?..Afrika açlıktan kırılırken!!!

ILO: Uluslararası Çalışma Örgütü: Dünyada çalışma hayatının sorunlarına bakınca, bir başarısız teşkilatlanma daha...Olmasa ne kaybederdik?..Hiç!

UNESCO: BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü: Hangi ülkenin kültürüne ne katkı sunuyor...Bazı ülkelerdeki kültürel varlıkların korunması için "dünya mirası" ilan etmenin dışında kaç kültür, eğitim ve bilim çalışması var??

WBG: World Bank Grup: Dünya Bankası: Adı çok duyulsa da bize ne faydası oldu, diye sormak istiyorum...Faiziyle alınan bazı kredileri saymazsak, yine asıl sahiplerine çalışan bir kurum.

Dünya Bankasına bağlı çalışan: WHO(Dünya Sağlık Örgütü) bugünlerde tüm dünyanın hedefinde...Gerek Korona'nın tesbitinde, gerek aşı çalışmalarında başarı gösteremedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği: Ne iş yapıyor?...Mülteciler dünyanın her yerinde sefaleti oynuyor; bu komiserlik, onbaşılık bile yapmıyor, yapamıyor!

WTO:Dünya Ticaret Örgütü: Dünyanın ticaretini yapanlar belli; bir yanda üreten ve satanlar bir yanda onlara iş gücü ve ham madde sunanlar...Ticaret örgütü bu arada ne iş yapıyor, bilen beri gelsin!

FAO: Gıda Tarım Örgütü: Adı zaman zaman kulağımıza çalınsa da, fakir fukaranın gıdasına ne katkı sunduğu, dünyadaki açlığa ne çare buldu -yani bulamadığı- ortada!

WFP: Dünya Gıda Programı: Yukardakinden ne farkı var, bunu da bilen beri gelsin??

UNFPA: BM Nüfüs Fonu: Kimin hangi nüfusun fonladı yine bilen yok...Belki, İslam memleketlerinin nüfusunu kontrol altında tutmak için prezarvatif fonlaması yapıyordur!!!

IOM:Uluslararası Göç Örgütü: Bu örgüt de herhalde Trump gibi göçmenleri dışarda tutmak için dikenli tel fonlaması falan yapıyordur...Göçmenlere bir hayrı dokunmadığı kesin!

UNCF:BM Çocuklara yardım fonu da varmış...Bizim çocuklara hiç bir hayrı dokunmadığı kesin...Artık kimin çocuklarına nasıl yardımlar yapıyor bilmiyoruz!!

Sonuçta, bu anlı şanlı Uluslararası örgütler, yine dünyayı bir koyun sürüsü gibi güden "Beşli Çete"nin kontrölünde çalışıyor!!

Bunların çoğuna katkı sunuyoruz ama geri dönüşü olduğunu hiç sanmıyorum...Gerçek şu ki, bu dünyada örgütü kim kuruyorsa avantasını da o yiyor!

Rahmetli Erbakan Hoca'nın dediği gibi, kendi Birleşmiş Milletlerimizi kurmadan adil bir paylaşım asla olmayacak!

Daima oyunu kuranlar kazanacak!

Bu yazının ilhamı, Azerbaycan-Ermenistan sorununu çözmek için kurulmuş AGİT'e bağlı Minsk grubunun 30 yıldır, sorun çözmek bir yana daha da derinleşmesini istediği gerçeği üzerine yazdım.

Biz Müslümanlar/Türkler, bugünün kurgulanmış dünyasında hiç bir uluslararası örgütten hayır göremeyeceğiz...Çünkü bu örgütlenmelerin tamamı aslında bize karşı kurulmuştur!

Azerbaycan, işgal edilmiş topraklarını silah zoruyla alacaktır, başka çaresi yok...Zira, adı ne olursa olsun tüm Batı mahreçli kurum ve kuruluşlar temelinde bir Hristiyan(Haçlı) Birliğidir!

Bu yüzden ateşkese falan aldanmadan bir an önce Ermeniler savaş yoluyla kovalanıp Karabağ temizlenmelidir!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..