- Kategori
- Beslenme
Un helvası tarifi

Pratik olarak hazırlanabilen ve enfes kıvamıyla ağızlarda dağılan un helvası tarifini paylaşıyoruz. Sizlerde yapabilmek için aşağıdaki un helvası tarifini okuyabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı katı yağ
Yapılışı:
1. Yağ eritilir. Üzerine un katılır. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
2. Şekerin üzerine bir kaşık su serpilir. Karıştırılır ve kavrulan una dökülür. Karıştırılarak yedirilir. Servis tabağına boşaltılır. Tabağa yayılır. Ilıyınca sertleşir. Çok şertleşmeden dilimlenmelidir.
Besin Değerleri:
1 porsiyon için 106 kcal
12, 3 gr. Karbonhidrat
2, 4 gr. Protein
3, 7 gr. Yağ