Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

     
    Kategori
    Üniversitelinin Sesi
     

    Üniversite Hayatı

    Merhaba! Burada ilk yazım ve ilk blogum. Burada olmaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. 

    Elimden geldiğince kendi fikirlerimle üniversiteyi anlatacağım.

    Üniversite nedir? 

    Üniversite bilgi edinmemiz için, bir iş sahibi olabilmemiz için hepimizin çok çalıştığı ve kazanabilmek için baya bir emek harcanıldığı yerdir bana göre. 

    İyi hoş çalıştık geldik buraya da peki ya sonrası?

    Sonrası zaten bilinmedik bir denklemden ibaret.

    Ah şu üniversite! Herkesin düşündüğü şey; üniversiteye geleyim de rahat edeyim, arkadaşlarla gezineyim falan ama sonra kazanınca işin aslı o olmuyor tabii ki. Hocalar zorluyor bır suru ödevler, sınavlar derken hayat ev de ya da kafamızın içi dolu bir şekil de geçiyor. Eee nerde kaldı bizim gençliğimiz? Kim getirecek bize bu genç yıllarımızı? Bir de şu alttan dersler yok mu insanı öldürür vallahi. İstiyorsan geçme asla mezun olamazsın. Bir de ortalamayı yüksek tutup okuldan iyi derece yapacağımlar var. Tabii ki yapan oluyor ama "neyse ya 2. dönem daha çok çalısırım" diyip yatanlar da var:).

    Lise değil ki öğretmenler kapısının önün de bekleyip "Hocaam, nolur 2 puan verin yeter!" diyelim.

    Dersler bir kenarda dursun. Üniversite de arkadaşlık kurmak ta çok önemli tabii ki.

    Bir ortamın olsun, zaman geçsin, kafa dağıtalım mesela. Size hemen burada bir şey söyliyim. Antalya da bunu yapmak zor neden bilmiyorum ama güzel arkadaşlıklar burada zor kuruluyor ben de anlamış değilim. Yeni bir ortam, yeni arkaşlıklar, başka bir şehir, farklı kültür vs.. Bunlara alışmak ta kolay değil hemen. Ailenden uzakta birisiyle evde kalmak hele ki yaşamak hiç kolay değil. 

    Bir kere eve geldiğinde sana yemek yapan, her şeyi hazırlayan annen yok. İlk zamanlar buna da alışmak kolay olmuyor doğrusu. Şöyle bir gerçek var ki hiçbir zaman senin evin ve yaşadığın yer gibi rahat olamıyorsun. İnsanoğlu tabii ki her şeye alışıyor.

    Demek istediğim şu ki hayat çok zor. Kendi ayakların üzerin de durmayı öğretiyor sana hem hayat hem de üniversite. Sorumlulukların artıyor ve onları yapmak zorundasın...

    Benim bugünkü yazım bu kadar ödevlerden, sunumlardan, hocalardan kaçıp zaman bulduğum da yine yazacağım. 

           Görüşmek üzere... :)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 206
    Kayıt tarihi
    : 18.10.17
     
     

    Halkla İliskiler okuyan,bir lisans öğrencisi..ben üniversitenin bize ne kattgını,üniversiteye gel..