Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Unsuz,Şekersiz,Yağsız Kurabiye

Unsuz,Şekersiz,Yağsız Kurabiye
 

Ponçiklerim kış bir geldi pir geldi yahu. Neredeyse günlerce ne işe gidebildik,ne okula gidebildik.
Eee böyle olunca ne oldu ? Hooooop kilolar geldi,ay ne söyliyim vallahi hiçte hoş gelmediler.Bir an önce def etmek lazım şunları,ben şimdi sizi başlıktan da anlayacağız üzere mükemmel bir tarif ile buluşturmak üzereyim.Bu tarif tam bir minnoş,tarifi gibi kendi de minnoş olan bir Diyestisyen; Demet ÖZELGÜN,bu zamana kadar fazla diyetisyen gördüm.Ama onun kadar minnoşunu fındığını görmedim. Hadi bakalım Minnoş Dyt.Demet ÖZELGÜN spesiyali ,enfes olağanüstü bir ara öğün tarifi.Lafı uzatmaya gerek yok malzemeler ve yapılışı işte karşısınızda.
 
Unsuz,Şekersiz,Yağsız Kurabiş Tarifi
 
·         1 veya 1,5 su bardağı yulaf ezmesi + ½ çay bardağı yulaf kepeği 
 
·         1 adet yumurta 
 
·         1 adet muz 
 
·         1 adet elma 
 
 .        2 adet kuru hurma, 2 adet kuru kayısı 
 
·         1/2 çay bardağı ceviz 
 
·         1/2 çay bardağı fındık 
 
·         1 tatlı kaşığı tarçın 
 
·         1 çay kaşığı çörek otu 
 
·         1 paket kabartma tozu 
 
·         1 paket vanilya 
 
 
Yapılışı 
 
Kuru meyveler ve kuruyemiş (ceviz,fındık) küçük küçük doğranır. Muz soyulup ezilir. Elmalar soyulup rendelenir. Tüm malzemeler karıştılır ve yumurtalar çırpıldıktan sonra malzemelere eklenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil verilerek konur. (20 adet çıkar). 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. 
 
 
Diyetisyen Demet Özelgün 
 
Afiyet bal şeker olsun,kilo yapmasın ballı çöreklerim.
 
Öptüm,bys.
 
 
 
 
Toplam blog
: 28
: 1565
Kayıt tarihi
: 11.07.16
 
 

Büyük bedenin ışıltılı dünyası* ..