Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Unutmak ve Irkçılık!

Zamanla her şey geçer derler. Unutur insanlar. Geçenleri, unutulmuyor hiçbir şey. Kalbimizde derin bir yara, senelerdir kanayan. Ağlama unut diyorlar. İnsan hayatında o kadar çok umutlar var ki o umutlar umutsuzluğa kendisini terki diyar ediyor. Unutulmaz dostum, yaşadığın hayat unutulmaz.

İnsanlar yanlış veya doğru kararlar veriyor ve o kararların yanlış olduğunu seneler sonra kendine sorduğunda verdiği kararların doğru olmadığını anlıyor.

Üzgünüm bir daha o günleri geri getiremem. Geleceği şekillendirmek gerek insanların. Nasıl ne yapılması gerektiğini yalnız kendisi bilir.

O yapılması gerekenlerin de yapıldığı zaman onun da doğru bir karar olup olmadığını yine seneler sonra anlar.

***

Bir insan kılığında h.....lar savaştan kaçan insanlara saldırıyor ve linç etmek istiyorsa, senelerdir süren ırkçılık mikrobu kovid 19'dan daha tehlikelidir.

Bir virüsün anti virüsü bulunur, ırkçılığın anti virüsü bulunmaz.

Hitler, Benito Mussolini gibi dünya üzerinde var olup yok olanlar. Onlara özenip 21.yy da dahi ırkçılığı kendisinde hak görüp, halkını halkları yok edenlerin ülkelerde var olması halkların kendi seçimi mi?

İktidarlar ırkçılığa davet çıkardıkca o ülkelerin halklarından ırkçılar kendilerinden olmayanları yok etmeye, tecavüz, işkence, saldırı, hedef gösterme, düşmanlaştırmalar, başkalaştırmalar devam edecek ve o ülke de günün birinde belki yok olmayacak ama kendileri yok olacak. Bunu yaşadığımız, yaşananlardan, yaşanmışlıklardan biliyoruz.

Irkçılığa hayır, diye bir sloganla bitirelim yazımızı.

03.09.2021

Sevgiyle kalın.

Ohannes

 
Toplam blog
: 161
: 379
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Matbaacıyım, şu anda malülen emekliyim. Askerden önce şiir denemelerim oldu. Bazı dergi ve gençlik ..