Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Unutulan Bildiri

Unutulan Bildiri
 

Bugün 19 Mayıs , seksen dokuz yıl önce bugün Mustafa Kemal Samsun’a ayak bastı.

Kurtuluş’tan sonra ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanılmaya başlandı. 19 Mayıs’ın önemini hepimiz biliyoruz. Bazı yobaz kafalar, bugünün anlamını inatla görmek istemeseler, 19 Mayıs’a kendi kafalarına göre başka anlamlar yüklemeye çalışsalar Örn; sigara yasağının başladığı gün ya da Erbakan internet sitesinde direkt olarak “19 Mayıs Allah'a Başkaldırma” günü diye gerçek düşüncesini dillendirmiş olsa bile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıdır. Bu gerçek böyledir ve kimse kendi kafasına göre değiştiremez.

21 Ekim 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında okunan bildiri aşağıdaki gibidir;

<ı>Emperyalist devletlerin ,devlet ve milletimizin hayatına açıkça kastedmeleri sonucunda meşru savunmamız için toplanan TBMM, şimdiye kadar çeşitli nedenlerle açıkca ya da dolaylı olarak ilan ettiği amaç ve düşüncesini bir kere daha bütün dünyaya arz için şu bildiriyi yayınlamaya gerek görmüştür.

<ı>TBMM, milli sınırlar içerisinde hayat ve bağımsızlığını sağlamak,Hilafet ve Saltanat makamını kurtarmak andıyla teşekkül etmiştir. Bundan ötürü, hayat ve bağımsızlığını, yegane ve kutsal emel bildiği Türkiye halkını, emperyalizm ve ve kapitalizmin tahakküm ve zulmünden kurtararak irade ve egemenliğin sahibi kılmakla gayesine erişeceği kanısındadır.

<ı>TBMM, milletin hayat ve bağımsızlığına suikast eden emperyalist ve kapitalist düşmanların saldırılarına karşı savunmak ve bu amaca karşı hareket edenleri cezalandırmak azmiyle kurulmuş bir orduya sahiptir. Emir ve kumanda yetkisi BMM’nin şahsiyetindedir.

<ı>TBMM, halkın öteden beri karşı karşıya kaldığı sefalet nedenleri yeni araç ve teşkilat ile kaldırarak yerine refah ve saadet getirmeyi başlıca hedef kabul eder. Bundan ötürü toprak, eğitim, adalet, maliye, iktisat ve vakıf işlerinde ve diğer mesailde toplumsal dayanışma ve gelişmeyi hakim kılarak, halkın gereksinimine göre yenilik ve kurumları getirmeye çalışacaktır. Bunun içinde siyasal ve toplumsal ilkelerini milletin ruhundan almak ve uygulamada milletin eğitim ve ananelerini gözetme düşüncesindedir.

<ı>Bundan ötürü TBMM, ülkenin idari,iktisadi, toplumsal bütün gereksinimlerine ilişkin kurum ve kuralları peyder pey tetkik ve yasa şeklinde uygulamaya başlamıştır. Veminallahüttevfik”

Yıl 2008, TBMM’de bir parti AKP (Amerika ve AB Kul Partisi), bir Başbakan Hilafet ve Saltanat yanlısı. Bir Maliye Bakanı “Babalar Gibi Satarım” diyen ve daha niceleri.Yukarıda TBMM açılışında okunan ve altı özellikle çizilen noktalar ile bugünkü TBMM’de benzer noktalar var mı?

Bu açılış bildirisini ne zaman unuttuk? Yorum sizin…

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..