Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Uzatma Quaresma 45+1, 90+2

Uzatma Quaresma 45+1, 90+2
 

Beşiktaş Tel Aviv'de sahaya çıktığında ilk maçta aldığı farklı galibiyetin getirdiği güvenle maçın 0-0 başladığını unutarak, maça 1-0 önde başladığını düşünerek başladı. Sahasına çekilmiş Beşiktaşı karşısında gören Maccabili oyuncular agresif, koşan oyun stilleriyle Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Maçın henüz başında Quaresma'nın ceza sahası önünde kaybettiği top nerdeyse filelerimizle buluşacaktı. Defans oyuncularının vücutlarını kullanarak ve kayarak yaptıkları agresif müdahaleler Quaresma'nın tepki göstermesine ve bu tepki sonrasında sarı kart görmesine sebep oldu.

Beşiktaş orta sahası rakibin oyun alanını orta sahada kapatmayıp, daha geriye çekilip alan savunması yaptığında rakip orta saha oyuncularının defansın arkasına attıkları paslar tehlike yaratıyor. Beşiktaş orta sahasının önde pres yapması savunmayı rahatlatacaktır.

İlk yarı bitti derken atılan bir uzun topa koşu yapıp çizgiden ortalayan Ernst, Quaresma'nın müthiş volesinin asistine adını yazdırmış oldu. Çoğu oyuncular gibi rastgele orta yapmayan, topla buluşmadan iki adım önce ceza sahasına bakıp nokta atışı yapan Ernst bu asistte kalitesini gösterdi.

İkinci yarıya da golle başlayan karakartal uzun yıllardır alışkanlık haline getirdiği gibi önde olduğu maçı kaybetme aşamasına getirdi. Bulduğu iki golle beraberliği yakalayan Maccabi öne geçmek için pozisyon yakalasa da bunları değerlendiremedi.

Maçın son dakikalarında yine sahneye çıkan Quaresma Maccabili savunma oyuncularını deyimi yerindeyse bakkala, pazara, çarşıya göndererek müthiş bir gole imza attı. Quaresma kalitesini tekrar gösterdi.

Hugo Almeida'yı ise anlayabilmiş değilim. Bu kadar etkili bir oyuncunun bu kadar çok pozisyonu değerlendirememesini hayretle karşılıyorum. Maçlara tam motivasyonla çıkmadığını biliyoruz ama bu kadar pozisyonun kaçması motivasyon eksikliği değil beceresizliktir.

Beşiktaş Tel Aviv'den Quaresma'nın iki yarının uzatmalarında attığı gollerin gölgesinde üç puan alarak döndü. Beşiktaş'ın gruptan çıkabilmesi için son maçta beraberlik yeterli. Dünkü maçtan sonra İnönü'deki Stoke City maçını düşünen taraftarların endişenlenmemesi mümkün değil.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..