Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

     
    Kategori
    Cinsel Sağlık
     

    Vajinismusta Sorun Vajinada Değil, Beyindedir: Vajinismus Terapisi

    Vajinismusta Sorun Vajinada Değil, Beyindedir: Vajinismus Terapisi
     

    Vajinismus Terapisi - Cinsel İlişkiye Girememe Terapisi


    Vajinismus, vajinal kasların kendiliğinden kasılmasına bağlı olarak cinsel ilişkinin imkansız hale gelmesi şeklinde tanımlayabileceğimiz bir cinsel sorundur. Vajinismus kesin olarak kalıcı bir şekilde tedavi edilebilen geçici bir rahatsızlıktır. Vajinismus terapisinde en etkili ve kalıcı çözüm yalnızca cinsel terapi ile mümkündür. 

    Vajinismus terapisi, vajinaya direkt müdahale ya da herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmez. Cinsel ilişki korkusu ve cinsel ilişkide kasılma olarak da adlandırılan vajinismus, kadının cinsel ilişki esnasında korku ile kasılarak cinsel ilişkiyi olanaksız hale getirmesi söz konusudur. Vajinismus olan bayanlar cinsel ilişki esnasında vajinaya giriş olacağında kasılarak eşlerini iterler ve korku ve panik hissederler. Adeta panik atak geçiriyor gibi olurlar. Vajinismus toplumumuzda en sık karşılaşılan cinsel işlev bozukluğudur ve kesin olarak tedavi edilebilen bir sorundur. Vajinismus olan bayanlar, vajinalarında delik olmadığına ya da kendi vajinalarının çok dar olduğuna inanırlar. 

    Vajinismus terapisi açısından, vajinismusun nedenlerinden bahsetmemiz de son derece faydalı olacaktır. Vajinismusun başlıca nedenleri; cinsellikle ilgili yanlış bilgiler ve hurafeler, cinsel eğitimin yetersiz verilmesi ya da hiç verilmemesi, taciz tecavüz gibi cinsellikle ilgili travmalar, gebelik korkusu ve bazı kişilik bozuklukları dır. 

    Vajinismus Terapisi alanında yoğun olarak çalışmakta ve hep olumlu sonuçlar almaktayım. Optimum Psikoloji Cinsel Terapi Merkezinde Vajinismus Terapisi çalıştığım çiftlerin çoğunda, vajinismusun ilişkileri kopma noktasına getirebilecek boşanmayla sonuçlanabilecek boyutta krizlere sebep olduğunu gözlemledim. Vajinismus olan bayanlar, anlaşılmadığını düşünerek eşine kırgın hale gelmekte ve kendi kadınlığında bir eksiklik olarak bu sorunu görmektedir. Vajinismus olan erkekler ise, bu soruna pek anlam verememekte ve eşinin bir şeylerden korkuğu için böyle olduğunu düşünüp bekaretle ilgili şüpheye düşebilmekte veya kendisini istemediğini düşünebilmektedir. 

    Vajinismus terapisi konusunda ilk ve en önemli adımın, bir cinsel terapistten yardım almaya karar vermek olduğunu düşünüyorum. Doğru cinsel terapiste karar verdikten sonra ise, her şey adım adım çözülmekte ve aslında sorunun göründüğü kadar karmaşık zor ve çaresi olmayan bir durum olmadığı anlaşılmaktadır. Bu sorunu yaşayan çiftlere önerim, hiç zaman kaybetmeden zamanla geçer diye kendimizi avutmadan bu konuda eğitimli bir cinsel terapistten yardım almalarıdır. Cinsel terapi sürecinde her şey küçük ve kolay adımlarla sorunsuz bir şekilde kesin olarak çözülebilmektedir. Çözülmeme ihtimali yoktur. 

    Fatih UĞUR
    Psikoterapist - EMDR Terapisti - Cinsel Terapist
    https://optimumpsikoloji.com/

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 75
    Kayıt tarihi
    : 18.10.17
     
     

    Psikoterapist - EMDR Terapisti - Cinsel Terapist  Psikolojik Danışmanlık lisans mezunu olan Fatih..