Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '16

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Valentin'in Günü

Valentin'in Günü
 

Biliyorum ki gelecek o hazin günün korkusu ile daha önce arkadaşız dediğin bütün bekâr erkeklere farklı gözle bakmaya başlayacaksın. Sakin ol ve tek bir gün için tüm yılını yakma derim ben. Bugün malum günden nasıl en az zarar ile kurtulacağını anlatacağım. Sende biliyorsun ki yalnızca bana güvenebilirsin.

Öncelikle hiçbir mekânda yer bildirimi yapma. Sosyal medyayı sevdiğini ikimiz de biliyoruz. Ama kendini insanlara hatırlatmanın gereği yok. Yapılan her yer bildirimi yakın çevrende ki çiftler tarafından, ” Bak tek başına geziyor, yazık” cümlelerinin kurulmasına sebep olacaktır.

Eski sevgililerinin sosyal paylaşım sitelerini ortak arkadaşlarınızın hesaplarını kullanarak kontrol etme. Giden gitti arkadaş! Anlaman gerek.

Yolda gezerken gördüğün çiftlere çelme takma isteğini bastırmak için şimdiden pratik yapmaya başla. Aslında o kızlar çirkin, o erkeklerde aptal değil. Nefretini bir kenara bırak.

Kırmızı gülleri sevmediğini biliyorum. Sümbül seviyorsun. Bu yüzden kırmızı güllerin seni etkilemesine izin verme.

Tarih bilgisi önemli tabi ki ama herkese bugünün aslında; Aziz Valentinus isimli rahibin öldürüldüğü gün olduğunu anlatarak keyif kaçırmaya çalışmaktan vazgeçmelisin.

Yıllardan beri süre gelen “bugün sadece tüketim çılgınlığının bir ürünüdür! ” cümlelerini kendine saklamalısın. Senin yalnızlıktan delirmenin sınırında olduğunu anlamalarına izin verme.

Malum gün sadece Gregoryen takvimine göre yılın 45. günüdür. (Bunu neden bildiğini kimseye anlatma! )Böyle basite indirgemek daha kolay olabilir.

Ama yine de bir kaç plan aşağıda beğenine sunulmuştur;

 

  • Plan A: Hastalık izni alıp, evde kal ve güzel bir film izle. Mesela Julie & Julia gibi… İçinde aşk olmayan bir şeyler sana iyi gelecektir.
  • Plan B: Ipod’unun pilini şarj et ve nereye gidersen git kulağından çıkartma. Tabi öncesinde müzik listeni gözden geçir ve sakın hüzünlü aşk şarkıları dinleme.
  • Plan C: İzin alamaz da işe gitmek zorunda kalırsan, tarihi unutmuş numarası yap. (Bilmediğin bir tarihten sorumlu tutulamazsın…)
  • Plan D: iş çıkışı bir şeyler içmek istersen, kendine bir kasket, bir atkı, bir pardösü ve siyah gözlükler edin. (Kimse seni fark etmez ise aslında yalnız değilsindir.)
  • Plan E: Sevgililer genelde romantik yerlere giderler sen tam tersini yap, içmek istiyorsan rock bara git. Emin ol, kendini evinde hissedeceksin.

 

Tüm bu planlar seni rahatlatmadı ise en zoruna hazır ol. 28 yaşındasın ve o adama âşıksın. Zorlamanın manası yok. Derin bir nefes al, sırtını dikleştir, göbek içeri, omuzlar gergin… Git, konuş onunla ve hayatın boyunca bir sevgililer gününü en azından yalnız geçirme… Miskinliği bırakmalısın…

İç sesin olarak seni esefle kınıyorum…

 

Özz

 
Toplam blog
: 17
: 113
Kayıt tarihi
: 16.07.14
 
 

Adnan Menderes Üniversitesi Tarımsal İşletmecilik bölümü mezunuyum. İlkokul yıllarında yazmaya ba..