Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
Spor
 

Van persie, Soldado, Fernandao ve Jannsen yok ; Giuliano Victor de Paula Var...

Fenerbahçe bu kez gerçekten güçlü bir takıma karşı kazandı. Gerçi Kasımpaşa'nın hem hücumda hem de orta saha da etkinliğini arttıran Etoundi ve Neumayr ın maça neden yedek başladığını anlayamadık.

Ancak Fenerbahçe 'nin bir türlü istikrara kavuşmadığı maçlardan sonra özellikle bu galibiyeti alması önemliydi.

Kasımpaşa da oyun özellikle orta saha dan çıkan hızlı oyuncuları ile rakibin yerleşim düzenini bozarak kontraatak futbolu oynamak üzere. Murillo, Neumayr ve özellikle sağ kanattan Trezeguet ile bunu da çok iyi yapıyorlar.

En büyük artıları bu oyuncuların aralarında gözü kapalı paslaşmaları. Etoundi ve Eduok iyi niyetli ancak yapabilecekleri sınırlı oyuncular. Böyle olunca Neumayr ve Trezeguet'e çok ihtiyaçları oluyor.

Hem Neumayr hem Trezeguet rakibin üzerine giden, ve yoran oyuncular.

Fenerbahçe öncelikle orta saha da Guilano, Şener ve  De Souza ile iyi pas yaparak maça başladı. İsla olmasa da Dirar özellikle sağ kanattan destek vererek son maçlarda yakaladığı performansı kullanmaya çalıştı.

Kasımpaşa bu dakikalarda Fenerbahçe'nin üzerine gelmesini bekledi . Bu dakikalarda bir oyuncu değişikliği de olabilirdi... Hareketsiz defans yaparak ve özellikle kendi ceza sahasına kapanarak zaten bu atakları yemeyi kabul etmiş gibilerdi.

Oysaki Kasımpaşa oyuncuları yapı olarak da bu tip defansın çok ötesine geçebilecek oyuncuları olan bir takım. Fenerbahçe 'nin orta sahayı gerçekten bu maçta çok etkili geçebildiğini gördük. Aatıf ve Guilano her maç ta bu kadar etkili olabilseler zaten Fenerbahçe bu kadar da maç kaybetmezdi.

Fenerbahçe Neustadner'in her zaman yaptığı gibi arka direkte kafa golü ile öne geçmesinin ardından da hem defansında hem hücumunda çok mücadeleci idi. Son haftaların formda ismi Mensah ile Kasımpaşa dirense de takım halinde Guilano'nun golünün ardından Fenerbahçe çok daha etkin gelmeye başladı Kasımpaşa ceza sahasına... Ve sonrasında da gelen gollerle farklı kazandılar.

Fenerbahçe'nin aradığı şey istikrar... Bu mücadele devam ederse o da gelir...

Fenerbahçe yine Mehmet topal ve De Souza ikilisini kullansa da bu iki oyuncuda dün oyunda çok daha etkindi. Bu arada Şener için de bir parantez açmak gerekirse gerçekten dün gece sahanın yıldızlarındandı Guilano ile birlikte...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..