Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Emrah Tornacıoğulları

http://blog.milliyet.com.tr/uzaklardan

11 Aralık '06

 
Kategori
İnançlar
 

Varlığın amacı nedir?

Varlığın amacı nedir?
 

İnsanoğlu doğuştan bir amaç üzerine yaratılmıştır. Peki nedir bu amaç? Dünyadaki bir çok insanında kabul ettiği gibi ölümden sonraki ölümsüzlüğü yaşamanın zevkine varabilmek için, Yaratıcının rızası ile, en uygun yer olan cennete girebilme midir? Yaratıcı olmadığına inanlar içinse nedir hayatın amaçı?

Gercekten yaratıcı varmı yoksa dünya kendiliğinden mi oluştu? Varsa dine gerek varmı? Yaratıcı yoksa, din ihtiyaçı duyarak kendilerine kutsal varlıklar edinen yada bazı bireylerin arkasından giderek din adı altında inanmaya ve kurallarına uymak için ellerinden geleni yapmaya çalışanların böylesine ihtiyaç hissiyatını nerden ve niçin elde ediyorlar?

İnsan vücuden ele alınırsa, diğer canlılardan farkı yoktur. Bazı canlı sınıflandırılmalarında sindirim sistemi, üreme sistemi,... gibi değişiklikler söz konusu olsada çalışma düzenleri benzerdir. Yaşamak tek amaç olarak kalabilir. Çünkü, dünyada var olan tüm canlılar vücüden tek bir amaç için, ''YAŞAMAK'' için hayatlarını sürdürürler. Yaşamak, yeme,içme... gibi fiziksel aktivitelerin sonucu olarak vücudun fiziksel olarak devamlılığını sağlamaksa...

Bir de insanı gercek varlığı ile ele alırsak, ortaya çıkan amaç nedir? Para, şan, şöhret, kişisel zevkler midir? İnsanı yada vücudu ruh ile düşündüğümüzde, amaç ortalama 60 senelik insan hayatında nedir? Sadece yaşamak mıdır amaç?

 
Toplam blog
: 2
: 1530
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

İstanbul'da yaşıyorum, petrol sektöründe mühendis olarak çalışıyorum. Sinema ve spor hobilerim.....