Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '17

 
Kategori
Bilim
 

Varoluş Sebebimiz?

Varoluş Sebebimiz?
 

Herkese merhabalar.. Bugün birçoğumuza belkide ilginç gelecek bir konu hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.  Bu konu

Varoluş sebebimiz?

Neden bu gezegendeyiz?

Bir misyonumuz bir amacımız sizce var mı?

Yoksa bu mavi küreyi tamamen yiyip bitirmek için mi yollandık?

Açıkçası uzun zamandır sorguladiğım gerek kendi özel yaşamımda olsun, yada sokağa çıkıp bir noktadan bir noktaya giderken insanları gözlemleyerek düşündüğüm bir konudur bu.

Peki biz kimiz ve nereye doğru gidiyoruz ?Bunun için aslında ilk bakteri formasyonuna kadar geri dönmek lazım diye düşünüyorum, ama dönmeden önce kendi teorimi paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere Dünya, mevcut şuanki halinde olmadan önce bir asteroid yağmuruna yani göktaşlarının saldırısına uğramaktaydı. Uzayın derinliklerinden ya da başka ışık yıllarından bizim güneş sistemimizin yörüngesine göktaşları ile ordan  da mevcut şuanki Dünya gezeginimize göktaşları ile düşmüş olabiliriz. Çünkü ilk suyun bile bu şekilde Dünyaya taşındığı düşünülmekte. Bilindiği gibi kuyruklu yıldızlar su ve buz kütleleri taşımaktalar. Eğer bu yaşamsal genler 4 milyardır uzayın bir noktasından bir noktasına taşındıysa, acaba kanser olma olasılığımız daha doğrusu hekimler tarafından söylenen “Herkes kanser hücreleriyle doğar ve vücütlarında bu hücreleri barınındır “ lafı burdan geliyor olabilir mi? Çünkü bu zamana kadar hücrelerimiz  ya da ileride hücre formasyonuna dönüşecek genlerin uzay boşluğundaki salınımında baya bir radyasyona maruz kalmış olabilir diye düşünmekteyim. Bu yüzdende kanser diye bır hastalığın zaman içinde hortlamış olması olası olabilir.

Yeryüzünde hic bir canlı bizim gibi kontrolsüz ürememekte. Kendi egolarımızı zevklerimizi yaşayacağız diye üreyip duruyoruz.

Peki bu üreme iyi bir şeymi ?

Tabiki hayır. Öncelikle bu insanları fakirleştiren bir durumdur. Doğanın matematiği ınanılmazdır  ve bu matematik aslında herşeyi hesaplamış ve ona göre doğaya yetecek ve onu sunacak şekilde dönmektedir. Bu noktada  İnsanı ayrı tutuyorum, çünkü ilk zamanlarda doğada yer bulmuş olasada daha sonra modern hayat diye adlandırdığımız hayatla doğadan koptu ve gitgidede uzaklaşmaya devam etmektedir. Bugün doğal kaynaklar insanoğluna yetmemekte ve yakın gelecektede bu daha kaotik bir hal alacaktır. Kıtlık, arkasından doğal kaynakların iyicene kullanılamaz hala gelmesi bizimde tür olarak neslimizi sona erdirecektir. Bu dönüşümde doğa ile uyumlu olabilenler devam edecektir, bunu red edenlerde maalesef yok olacaklardır.

Doğada, her canlının bir misyonu var ve bu canlılar birbirlerine muhtaçlar. Bitkiler olmasa böceklerde olmazdı, böcekler olmasa bitkilerde. Tozlaşma olamazdı, bununda ucu yine bizlere kadar uzanmakta. Bu sadece binlerce örnekten bir tanesi. Dediğim gibi sürüngenlerden memelilere, bitkilere hepsinin bir amacı misyonu var...

Peki bizim nedir ?

8-9 milyar insan bulunurken, acaba savaşlarda bir nufus kontrolü amacıylada yapılıyor olabilirmi ?  tabiki ülkeler, politik çıkarlar gibi bir sürü hesap kitap var ama işin genetik temelinde bir nufüs dengelemesi de yapılıyor olabilir. Virüsleri düşünün, her sene değişik isimlerde virüsler türemekte, bunların doğal yollarla türediğini mi düşünüyorsunuz ? Kesinlikle öyle değil. Bir kısım bilim insanı oturup virüs üretiyor, .çünkü en güzel yok etme ve sonucundada birini yada birilerini suçlu bulamamanın en güzel yöntemlerindendir. Tabi bu işin maddi kısmıda var, önce üret biraz tahribat ver, sonra panzehir üret ve bunu sat, elde edilen milyarlarca dolar para. Bunu bilgisayar virüsleri ile aynı düşünebilirsiniz. Ordaki amaçta önce sistemi çökert yada bilgiyi çal, daha sonra Antivirüsü yap ve sat, kullanıcı mecbur kalıp alacağından büyük firmalarda yüksek gelir elde etmiş olacaktır. Tabiki bunların hiç biri doğada yaşayan ve milyonlarca yıllın evrimi sonucunda adaptasyon, bir koruma kalkanı oluşturan canlılar gibi olamamamız aslında bizim ne kadar yanlış bir noktayada evrildiğimizi göstermekte. Eğer bu varoluş sebeplerimiz bunlar ise yani yoketmek ve mevcut gezegenimizi yaşanmaz hale getirmekse, görevimizi çok iyi yaptığımızı düşünüyorum.

 

Hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta dilerim.

Yotube kanalıma arzu ederseniz abone olup takip edebilirsiniz. Sualtına meraklıysanız burda yapmış olduğum çekimler ve gelicek olan belgesel projeleride yer alıcaktır. Aşağıdaki linkten abone olup takip edebilirsiniz.

Doğada ve mavide kalmayı unutmayın.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6JbQlZ9tjIchIop-kGEUqw

Instagram: peter_salvatore

Web Site: www.psalvatore.com

Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın.

 

Peter Salvatore.

 
Toplam blog
: 46
: 145
Kayıt tarihi
: 24.05.17
 
 

Dip Gezgini ..