Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Vatandaşın gördüğü fotoğrafta ise…

Vatandaşın gördüğü fotoğrafta ise…
 

Tüm dünya, Türkiye ve elbette biz vatandaşlar, iki gündür basında yer alan T.B.M.M. milletvekillerinin! birbirlerine yumruk atan resimlerini ve görüntülerini seyrediyoruz. Anayasa Paketinin görüşmeleri sırasında söz alan Denizli bağımsız milletvekili Ümmet Kandoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Sezer’ i sert biçimde eleştirmiş. Buna tepki gösteren CHP’lilerle AKP’liler arasında kavga çıkmış.

CHP’li milletvekilleri Kandoğan’ın üzerine yürümüş, AKP’ liler de CHP’ lilerin üzerine yürümüş! Ve… Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, kendilerini temsil etmek üzere seçip T.B.M.M.’ ne gönderdikleri çok saygın (!) vekillerimiz yumruk yumruğa birbirlerine girmiş!

Sebep ise; Ümmet Kandoğan’ın, elindeki fotoğrafı göstererek, "Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü sağlaması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakana nasıl bakıyor" demesiymiş… Bunun üzerine CHP’liler sıra kapaklarına vurarak tepki göstermiş ve AKP’liler ile yumruklaşmalar başlamış.

Ümmet Kandoğan mecliste tartışma çıkartmasıyla ünlü bir milletvekili ve partisi DYP’ den oy birliğiyle ihraç edilmiş. Anlaşılan o ki şimdilerde bağımsız vekilliğinin yanı sıra birde fotoğraf tahliline başlamış. Aslında Kandoğan’a AB, ABD, IMF, Dünya Bankası ve özellikle Bush ve Erdoğan’ın yan yana çekilmiş fotoğraflarını versek de tahlil etse. Kim kime yan bakmış, kim kime sert veya mânâlı bakmış, kim kime bakışlarıyla ne mesaj vermiş bize anlatsa… Bizde ona ve onun gibi milletvekillerine vatandaşın bir fotoğrafını göndersek… Acaba vatandaş kendi seçtiği ve meclise gönderdiği vekillerine nasıl bakıyor, bir anlatsak…

Bir bağımsız milletvekili çıkıyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamında devleti temsilen oturan cumhurbaşkanına saygısızca ithamlarda bulunabiliyor Ve… Gelsin yumruklar, küfürleşmeler… Yazıklar olsun!

Değerli vekillerimiz fotoğraflardan bakışlara anlam verme sanatını tartışadursunlar, Genelkurmay’dan “ABD’ye ait iki F-16 uçağının, 24 Mayıs’ta Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türk hava sahasını 4 dakika süreyle ihlal ettiği” açıklaması geliyor.

ABD hava sahası ihlalini “pilot hatası” olarak tanımlıyor!!! ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ise "Pilot, uçuş sırasında Irak'ın kuzey kısmında sınırın yerini yanlış anlamış" demiş!!!

Adamlar hava sahamızda 4 dakika geziniyorlar ve bu sürede ne hikmetse, ileri teknoloji ile donatılmış

F 16 ‘larında Türk hava sahasında olduklarını bir türlü fark edemiyorlar!..

İşin en acı yanı ise Türk hükümeti ABD’ ye hatırı sayılır bir nota verip, “Eğer Türk F 16’ ları ABD hava sahasını değil 4 dakika 1 saniye ihlal etselerdi sonuçları ne olurdu” diye soramıyor!

Bu acizlik karşısında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ''Biz konuyu kapanmış sayıyoruz!'' diyebilme cüretini gösterebiliyor. Bizim olaya kapanmış gözüyle bakıp bakmadığımız ise onların umurunda bile değil. Neticede onlara göre olay kapanması gereken basit bir pilot hatası…

Bugün gazetelerde ABD’ e Nota vereceğimiz yazılıyor. Bakalım, bekliyoruz…

***

Pek değerli vekillerimiz T.B.M.M.’ nin saygın çatısı altında her fırsatta yumruklaşıp küfürleşirken hem meclisin saygınlığı hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin saygınlığı elden gidiyor.

Vatandaşın gördüğü fotoğrafta ise…

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..