Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '15

 
Kategori
Felsefe
 

Vav nedir? Sırrı nerede gizlidir?

Vav nedir? Sırrı nerede gizlidir?
 

Vav, hayatın içinde her yerdedir. Camide duvarın süsü, takının ucunda  sembol, hattatın nadide eseridir. Bazen bir kitap kapağından selamlar seni, bazen bir duvar çerçevesinden…

Şekli şemali midir insanı kendine çeken? Söylenişindeki tını mıdır yoksa? Yaşamın her yerinde gizlidir. Sen onunla buluşmak istemesen de o sana  hayatın içinden gülümser durur.Peki nedir sırrı bu harfin? 27.harf olmasında mı saklıdır gizemi ? İnce ince kıvrılışında mı yoksa ?

Vav, ademin fizik alemden süptil olana seyahatinin sebebidir. Bedenden kalbe giden bir yolculuğun emelidir. Vav, kendi muhtariyetini ilan etmiş ademoğlunun, acziyetini idrak edip, la ilahe illallah manasına yol almasıdır. Vav, dimdik kaskatı değişmez zihniyetle durmaktan fayda görmeyenin, eğilip bükülüp secde edişidir. İllüzyondan hakikate yolalan salikin cesaretinin ödülüdür.

Vav, transformasyondur. Değişim, dönüşüm, cesaret ve içe dönüşünün diğer adıdır. Hz. İsmail’in bıçağın altında, Hz. Yunus’un balığın karnında, Hz.İbrahim’in ateşteki duruşudur. Vav, tevekkül ve teslimiyettir. Emaneti sahibine geri vermektir. Ateşin sönüşü, bıçağın kesmeyişidir. Sessizliğin içindeki bilgeliktir. Gönlün susup, kalbin ses vermesidir.

Vedudtür, sonsuz sevginin kaynağı,

Velidir, öğreten, bildiren, dönüştüren…

Vuslattır, kavuşmak için yanılıp tutuşulan,

Vahidiyettir, zıtların  içinde karışıp birlendiği…

Vav, ölmeden önce ölmek, Allah’ta fani olmak ve sonra dirilip onunla beka bulmaktır. Vav’ı idrak etmek, kayıp kıtayı keşfetmektir. Vav’ la yolalmak okyanusta boğulmadan yüzmektir. Vav ile gark olmak, aşkın içinde kaybolmaktır. Vav’la geçen ömür her şeye bedeldir. 

                                                                                                   

Ayperi Ferda Oral

Eğitimci Yazar 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..