Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '12

     
    Kategori
    Dünya
     

    ...ve Biz

    ...ve Biz
     

    Orta Dogu... ve Biz

    Orta Dogu haritasin'daki Ulkeler Insani can pazarda!  Kaderine terkedilmislik, Iktidar baskisi suruyor nereye kadar?

    Asya gundemi dolu.  Ziyart-ticaret birlikte yurutuluyor, nazar degmesin ekonomi tirmaniyor.  Ilk defa Insan  mutlu olmus gibi medeniyeti yakalamistir.  Zorunlu hizmet donemlerinde is gormus mevkii mensuplari yargi surecine girmis cezalandiriliyor. Temizlik operasyonu hizlandirilmis degil mi?

    Tek isimleri zikretmek esas amac degil, Sistem surecinde hata yapilmissa o kisiye ikaz, itiraz ve hukukla hak adalet neden hatirlatilmamis? simdi 'Yasa' olmustur. Durustluk, isbilirlik ile haddini asmislik bu kadar diktatorluk yetmez mi?

    Uzak dogu'da insan taciri organ mafya karisimi, ucuz iscilik ile bol miktarda uretim saglaniyor.  Sevininiz kaynaklar kullaniliyor.

    Yenilige, gelisime onem vermeksizin yeni donem baskanlar  secmenlerine boy gosteriyor. Rusya- V Puttin, Fransa ve yeni baskanlar...Tebrikler.

    Avrupa'dakiler ise, moderin hayatlari kriz yoneimi ile denetleniyor.  Maas kesintileri, isten cikartmalar, mala haciz koyma, borc batagina surukleme, onurun varsa kurtar paran yoksa goce hazirlan! 

    Amerika muamma.  Birlesik devletler heybetli mukemmeliyetci.  Baskan Obama nazik, Disisleri sekretei bayan Hilary Clinton sempatik hayranlik dumamak mumkun degil.

    Afrika'da aclik, yoksulluk karsisinda teslimiyetle beraber gelecegine kurban gorunumunde cocuklar ve belirsizlik icerisinde artan cogunluk ne olacak?  

    Gundem tartismasina bir de anektot dusuyorum;" Insan haklari yersiz sinirlandirilmasin diyoruz. Yeri geldikce de kanun calip dans edilen yerlerde' buyuk asiklar'a yol aciliyor' kural duzenleniyor.  Kadin- erkek birlikteligindeki gibi, ayni cinsiyetler gozetilmeksizin *beraberlik vasfli mesrulandiriliyor. Yabanci anlayisina hosgoru ile bakabilecekmiyiz?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 25
    Kayıt tarihi
    : 19.03.11
     
     

    Ben 1965 yılında Limasol şehrine bağlı Evdim köyünde dünyaya geldim. İlkokul üçüncü sınıfa gittiğ..