Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '15

     
    Kategori
    Turizm
     

    Villa tatilinde dikkat edilecek noktalar

    Villa tatilinde dikkat edilecek noktalar
     

    Villa Tatili, ülkemizde yeni bir tatil trendi haline gelmiş olup, son zamanlarda aşırı ilgi görmektedir. Uzun yıllardır var olan bu alternatif tatil şekli, ülkemizde profesyonel şekilde uygulanmadığı için insanlarımız tarafından bilinmiyordu. Özellikle, Avrupa ve Amerika'da çokca tercih edilen villa tatili, ülkemize gelen, İngiliz turistler tarafından, ülkemize kazandırılan bu tatil sistemini, ülkemizde bulunan profesyonel villa kiralama firmaları tarafından, yerli ve yabancı müşterilere, villalar kiralanmaktadır. Villalar arasında da seçenekler çoğalmış olup, lüks villa, denize çok yakın villa, mutaassıp ailelere yönelik havuzu ve havuz terası dışarıdan görünmeyen villalar, doğa içerisinde villalar vs. bulunmaktadır. İnsanlar artık otellerde; 1500, 2000 kişi ile aynı havuza girmek istemiyorlar, aynı restaurantta sıra beklemek istemiyorlar, kısacası rahatsız edilmeden kendi kurallarını koyup gönlünce tatil yapmak istiyorlar. Ondan dolayı da villa tatili, bir çok kişiye cazip geliyor. Villa tatilini tercih eden bir çok kişi, villa tatilinin hem daha uygun fiyata geldiğini söylüyorlar hem de ailemizle kafamıza göre tatil yapma fırsatını bize kazandırıyor diyorlar. Gece saat 3'te havuza girmenin zevki hiçbirşeyde olmadığını söyleyenler de var. Villa tatilinden haberdar olmayan yeni evli çiftler; balayı tatillerini muhafazakar otellerde geçirmişler ve ayrı ayrı havuzlarda yüzdüklerinden dolayı, balayının bir anlam ifade etmediklerini belirtiyorlar. Bundan dolayı, artık otelleri değil de, kiralık villa ve yazlıkları tercih edeceklerini söylüyorlar. 
     
    Özellikle Kalkan ve Fethiye bölgeleri villa tatilinin kalbini oluşturur. Türkiye'de villa kiralama ve balayı tatili için en fazla tercih edilen bölgeler buralarıdır. Ayrıca, villa kiralama hizmeti almak isteyen kişilerin, dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır;
    Ücretsiz ilan siteleri üzerinden villa seçimi yaparsanız, özellikle ilanın gerçekliğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Villayı görmek istediğinizi, gezmek istediğinizi hoşunuza giderse kiralamak istediğinizi söyleyin, gerçek bir kiralama acentesi ise bu teklifinizi kabul edecektir. Sabit telefon numaraları var mı, vergi levhalarını size gösterebiliyorlar mı, normal değerin çok çok altında size fiyat mı söylüyorlar, çok fazla indirim mi yapıyorlar, bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bazı dolandırıcılar insanların iyi niyetinden faydalanıyorlar, yurt dışındaki villaların fotoğraflarını internetten bulup sanki Kalkan'da, Fethiye'de gibi gösteriyorlar. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Dolandırıcıların, çok kaliteli bir web sitesi olmaz, web sitelerinde müsaitlik takvimi bulunmaz ve sizin her istediğiniz tarihe uygun derler. Bu gibi bir dolandırıcılığa maruz kaldığınız zaman en yakın savcılığa gidip şikayet etmelisiniz ki, sizden başka kişilerin canı yanmasın. Ayrıca; Kişiler, internet  üzerinden villa kiralayıp seçim ve rezervasyon gerçekleştirecek ise ziyaret ettikleri web sitesini inceleyerek bu sitenin gerçekten villa kiralama hizmeti veren emlak şirketini sayfası olup olmadığına dikkat etmelidir.  bunu ise web alan adını internetten sorgulayarak, firma hesap bilgilerini kontrol ederek sağlayabilirler. Bunların hepsi olumlu ise, villa kiralama hizmetini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 2423
    Kayıt tarihi
    : 25.01.15
     
     

    İzmit doğumlu. Aslen Dersim'li. 2003 yılında Körfez Mustafa Kemal Lisesinden mezun şu an turizm s..