Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Virüs ve İnsan

Tüm dünyayı sağlık konusunda etkileyen Koronavirüs gibi toplumuun her alanına olumsuz yansımaları olan çok ciddi durumda bazı insanlar hala sadece kendini düşünüyorsa ve ´kendimi koruyayım diğerleri beni ilgilendirmez´ diye düşünmeye çalışırsa kendi adıma söyleyeyim en sevdiğim insan da olsa beynimde silerim tereddüt etmeden! Çünkü böyle bir insanda ´Türk kanı mevcüt değildir´ demek istemem ´insan kanı mevcüt değildir´ derim, zira sadece ülke insanları değil dünyadaki tüm insanların kardeş olduğuna inanırım.

Yıllar önce okumuş olduğu kitapları okumaya teşvik etmek amaçlı sosyal medyada yayımlayan arkadaşım Leyla´ya gıpta eder, kendimi ne zaman kitap okuma alışkanlığını edineceğim diye gün beklerdim. Sekiz dokuz aydır kitap okumadan duramamaya başladım, herkese tafsiye ediyorum.

Yukarıda bahsettiğim gibi kişiler varsa hayatınızda ve bu gibi kişileri hayatınızdan çıkarmakta zorlanıyorsanız John C.Parkin´in yazmış olduğu ´M.iktir et´ (s ile yazılır) adlı kitabı okuumanızı öneririm (internetten bakabilirsiniz). O kitap önemsiz insanlar hakkında size bilgi vereceği gibi kendinizin ne kadar önemli insan olduğunuzu hatırlatacaktır.

İnsan sadece yemek içmek uyumak ve ihtiyaçlarını karşılamak için dünyaya gelmemiştir diye düşünüyorum. Hele sadece kapital biriktirmek için hiç gelmemiştir.

Küresel kapitalizmin nedir ne değildir sorusunun cevabı Koronavirüs salgınında görebilmeliyiz. Dünyanın en zengin dolar borsa silah tuccarları bile bu virüs bulaştığında en sıradan insan gibi maske önlemiyle önlem almaları gerekiyorsa o tuccarların normal sıradan insanlardan farklı olmadıklarını hatırlatmalıdır koronavirüsü!..

İşin özü şudur; İnsan olduğunu hatırlamak..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..