- Kategori
- Yemek - Mutfak
Vişne reçeli

Mutfağı ve mutfak işlerini (kızartma işleri, yemek yapma vb.) severek yapıyorum. Bugünlerde pazar ve manavlarda çok güzel vişne görüyorum . Ben kompostosunu ve reçelini seviyorum. Geçen sene iki kilo vişneden reçel yapmıştım, bitmek üzere. Bir kaç gün içinde yenisini yapmayı düşünüyorum. Vişne reçelini şöyle yapıyorum;
Bir kilogram vişne, bir buçuk kilogram toz şeker, yarım limon… Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp ,bir tencereye koyun. Kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra , içine şekerini ilave ederek, 25 dakika daha kaynatılıp (köpük olmasını istemiyorsanız, içine bir çay kaşığı sıvı yağ koyabilirsiniz..)indireceginize yakın içine yarım limonu da sıkıp, bir taşım kaynadıktan sonra ,vişne reçelinizi ocaktan indirebilirsiniz...
Reçel yapmak hem çok kolay hem de çok keyifli bir uğraş. Pişerken çıkan meyve kokuları harikadır.... Reçeli pişer pişmez sıcakken hemen taze ekmekle tatmaya bayılıyorum…
Afiyet olsun...