Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '19

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Voleybolcu Burak Yalçın ile...

Pazar Belediyespor Voleybolcusu   Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi Öğrencisi Burak Yalçın: ”Şu an efeler liginde voleybol takımımız var bir çok büyük şehrin bu ligde takımı yok. Sporun hem sosyal hem de ekonomik faydaları hem şehrin tanıtımına hem de gelişimine Büyük katkı sağlıyor.”

Genç sporcu kardeşlerimizi her zaman röportajlarla tanıtmayı kendime hobi edindim. Geçmişte  çok röportajlar yapmama rağmen  son zamanlarda  röportaja istekli olmayan gençler çoğaldı. Kendini  iyi ifade eden gençlere ve sporculara  ihtiyacımız var. Bu yüzden istekli ve hevesli olan gençler ile  röportajlara devam edeceğim.

 

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ?

BURAK YALÇIN-Merhaba ben Burak Yalçın 6.08.1999 Tokat doğumluyum ilkokul ve ortaokulu Gazipaşa ilkokulunda okudum. Liseyi ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik bölümünde okudum. Şu an Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulu okuyorum.

SORU-Neden spor? Spora başlama hikayenizi anlatır mısınız?

BURAK YALÇIN- Boyumun uzun olmasından dolayı (2.04) çoğu antrenörler beni bu spora yöneltti şimdiyse hayatıma bir parçası oldu. Beni bugünlere getiren antrenörlerime teşekkür ederim.

SORU-Lisede ve Üniversitede Elektrik okumanıza rağmen Sporla ilgilenmeniz zor olmuyor mu?Bu zorlukları nasıl aşıyorsunuz?

BURAK YALÇIN-Gülü seven dikenine katlanır. Tabi zaman zaman zorluklar yaşıyoruz, fakat ikisi de sevdiğim alanlar. İnsan isteyince her zorluğun üstesinden gelir.

Bence her sporcunun bir mesleği olmalı çünkü hayatının her yerinde mesleği, o sporcuya başarı getirir.

SORU-Üniversitede iki bölüm birden okumak hem de spor yapmak hem de sosyal insan olmak zor olmuyor mu? Bu zorlukları aşmak kolay olmasa gerekir. Nasıl baş ediyorsunuz?

BURAK YALÇIN-Hem iki bölüm okuyup hem de spor yapmak bir hayli vakit alıyor. Fakat zor olduğu kadar eğlenceli ve öğretici de. İki bölüm okuyup spora zaman ayırmam Zamanın değerini ve nasıl kullanmam gerektiğini bana öğretirken, yaptığım spor sayesinde güçlü bir fiziksel yapıya sahip olup günlerimi daha enerjik ve dinamik geçirmeme olanak sağlıyor.

SORU-Sporda nereye kadar gelmek istersiniz neden?

BURAK YALÇIN- -Gönül ister ki branşımda En üst ligde oynayabilmek ve daha sonrasında kaliteli bir antrenör olabilmek.

SORU-Tokat’ta amatör sporcu olmanın zorlukları neler ve nasıl aşıyorsunuz?

BURAK YALÇIN-Tokat sporu çok seven, salon sporlarında önemli başarılara imza atmış bir şehir. Doğal olarak salonlarımız dolup taşıyor. Bu yüzden antrenman saati bulmakta, salon ayarlamakta zorluk çekiyoruz.

 SORU- Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunun size kattıkları neler?

BURAK YALÇIN- -Gençlerin ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlayıp, teorikte donanımlı olmamızı, pratikte de daha özenli çalışmamızı sağlıyor.

SORU-Spor sizce gençlere neler katıyor?

BURAK YALÇIN-Kısaca söylemek gerekirse sporla uğraşan insan güne her zaman 1-0 önde başlar ve bana her zaman her konuda hayatımda başarı getiriyor.

SORU-Tokat’ta Voleybol sporuna ilgiyi nasıl buluyorsunuz?

BURAK YALÇIN- Tokat bir voleybol kenti seyircisinin eşi benzeri yok daha çok yatırım yapılmalı ama tam tersine 2.lig teki voleybol takımı kapanıyor, gelişecek çocukların önü kapanıyor.

SORU- Sporun Tokat’ın tanıtımına kattıkları sizce neler?

BURAK YALÇIN-Şu an efeler liginde voleybol takımımız var bir çok büyük şehrin bu ligte takımı yok. Sporun hem sosyal hem de ekonomik faydaları hem şehrin tanıtımına hem de gelişimine Büyük katkı sağlıyor.

SORU-Bu konuda başka neler anlatacaksınız?

BURAK YALÇIN-Pazarspor da şu anda sporcusu olduğum Pazar Belediye Spor Kulübü’ne, Pazar ilçe kaymakamı Sinan Korkmaz’a , Pazar belediye başkanı Erdoğan Yılmaz’a, Kulüp başkanımız Mehmet Konmaz’a ve yöneticilerimize, Pazar Gençlik Spor ilçe müdürümüz Gökhan Zahid’e ve Antrenörümüz abimiz, arkadaşımız Bekir Sarıkaya’ya amatör spora ve sporculara verdikleri değer ve katkılardan dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Ve her zaman yanımda olan bana desteğini esirgemeyen büyüğüm, abim Sayın Turan Yalçın’a, Sizlere de bana amatör sporcuların sesini duyurma imkanı verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..