- Kategori
- Deneme
Vücudun en aktif organı hangisi; kullanmana bağlı diyeceksiniz ama ben yine de ellerimiz diyeceğim
Vücudumuzun organik yapısına, organizmanın işleyişine bağlı(kalbin çalışması mesela)aktiflik kastedilmiyor; göz kulak el ayak gibi çalışması dışarıya karşı olan organlar kastediliyor.
Göz sürekli görüyor, kulak duyuyor, ağız yiyor ama biz ellerimizle ayaklarımızla(özellikle de ellerimizle) yaşıyoruz. Ellerimiz zorunlu gibi, ellerimiz olmadan pek bir şey yapamayız.
Bu arada kullanmana bağlı da değil yani… Çünkü bu organlara verilen görevlerle ilgili bir durum. Boynumuzu ne kadar kullanabiliriz mesela, sabahtan akşama kadar sağa sola çevirecek halimiz yok ki. Ayaklarımız da ancak yürüdüğümüz zaman gerekli ve ne kadar yürüdüğümüz ortada.
Ama ellerimiz her an aktif durumda… Sanki her şeyi onlarla yapıyoruz. Bu nedenle ellerimizin ağrıması/arıza yapması (içeride bir sorun yoksa) ancak çok kullanmaktan olabilir.
Diğer organlarımız ihtiyaç olduğunda ama ellerimiz sanki yaşamın bir parçası.
Bir de ellerimizle yapmamız gerekmeyen şeyleri ellerimizle yapma durumumuz var. Konuşmamızı inandırıcı kılmak için yaptığımız el kol hareketleri mesela. Ben yalnız ağzımla konuşurum.
Eller bu aktiflikten memnun da al-ver/yakala-tut tek düze ve sıkıcı bir hal söz konusu. Yani ellerin bazı görevleri vücudun diğer organlarına dağıtılabilinir mi mesela? Mutlaka ellerimizle yapmamız gereken şeyler dışındakiler örneğin… Elimizle taşımayalım mesela… Her ne taşıyorsak vücudumuza bağlansın. Yazık ellerimize yani.