Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '08

 
Kategori
İnternet
 

Web tasarım yemeği nasıl yapılır?

Web tasarım yemeği nasıl yapılır?
 

Web tasarım yemeği nasıl yapılır?


Biraz mizahi, biraz da gerçekçi bir gözle hazırladığım bu yemek tarifi umarım hoşunuza gidecektir. Gelin hep birlikte "web tasarımı" adlı yemeğin nasıl yapıldığına bir bakalım.

Malzemeler:

- 1 adet 23 inç ekran monitör (lezzetli olması için tüplü olanlar tercih edilir, piknik tüpü yetersiz kalıyor söylemedi demeyin, aslında en doğalı mangal ateşidir)
- 3 baş Photoshop, 3 litre Fireworks, 2 kilo Dreamweaver, 3 su bardağı Flash (aslında serpelemek için havanda dövülmüş HTML olsa çok müthiş lezzet katar, haberiniz olsun)
- Çizimler için tercihen illüstratör
- Harici ve geniş bir kap (yani harddisk, en iyisi 500 GB'lık bir kapasite) emaye kaplamalı ve dibi tutmayan bir kap olmalı.
- Karıştırmak için için klavye mouse gibi temel malzemeleri unutmayalım. (çatal kaşık)
- İyi bir ekran kartonu (kartı) (yemeğin altına serin ki ortalığı batırmayın, 256 veya 512 mb uzunlukta olabilir)
- İnce ince kıyılmış bir miktar klipart, iyice rendelenmiş ciddi bir resim arşivi,
- Servis için İnternet Explorer, Mozilla Firefox.
- Mizafirlerinizin bu yemeği yiyebilecekleri bir masa (hosting),
- Bu işin bir farkı yemeğin adının yemeği size yaptıran kişiye göre değişmesidir (domain). Bu nedenle yemeğinize güzel bir isim bulmalısınız. Herkese aynı yemeği yedirebilirsiniz, ama yemek sahibinin tasarrufu büyük önem taşır.

Yapılışı:

Tüplü monitörü yakın, yakarken elektriği en az sarfiyatta kullanmanız için açılır kapanır düğmeli bir üçlü priz kullanabilirsiniz.

Photoshopları ince ince hazırlayın, optimizasyonuna dikkat edin. Fireworks'ü üzerine ekleyin, Photoshop'un veremediği lezzetleri Fireworks'le verin. İnce ince kıyılmış klipart ve iyice rendelenmiş resim arşivinden yararlanmayı ihmal etmeyin. , Yemeğimiz katılaşınca, Fireworks'te ince ince dilimleyin, dilimlerin çok fazla olması önemli değil, ama haddinden çok veya haddinden az olursa iyi pişmeyecektir (yavaş yüklenmesine neden olur). Dreamweaver'da bu dilip kıydığınız kısımları bir araya getirin, varsa HTML de kullanarak bir güzel haşlayın. Flash'la birlikte hareketli bir hava katmayı unutmayın.

Ekran kartonunuz ne kadar iyi olursa renkleri o kadar iyi anlayabilirsiniz. Çünkü piştiği zaman renkler tam olarak oturacaktır. Mouse ve klavyeyi kullanarak çok hava yapmadan ve fazla uçmadan karıştırın.

Yeteri kadar piştiğine emin olduğunuzda işi bilen bir ustaya söyleyin tadına baksın, işin içinde rezil olmak da var. O da tamam diyorsa İnternet Explorer ve Mozilla Firefox kullanarak rahatlıkla servis yapabilirsiniz.

Masanızı (hosting) hazırlamayı unutmayın, yemek sahibinin de iznini (domain) kullanarak artık herkese hazır ve nazır bir yemek yapmış oldunuz.

Unutmayın, yemek yaparken başkalarının malzemelerini kullanmayın, kullanılmış malzemelerde herhangi bir mikrop olabilir, nasıl ki herkesin içtiği yediği şeyleri yiyip içmiyorsanız bunda da dikkat etmelisiniz, insanlara da kullanılmış malzemeleri kakalamayın. Aksi takdirde bir takım hastalıklar başgösterebilir.

Afiyet olsun diyelim de fazla da uzatmayalım.
 
Toplam blog
: 21
: 2490
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Sanalkurs.net ve Etkinlik.com.tr sitelerinin kurucusu. Çalışmaları sadece bilgisayar ve internet ..