Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '16

 
Kategori
Teknoloji
 

What-sapp Geyik Yeridir

İnsanların whatsapp kullanımı o kadar arttı ki, sonuçta ne getirir ne getirir tam bilinmeden hemen hepimiz bağımlısı olduk. İyi tarafları olmakla beraber köken itibariyle başka bir ülkenin yazılımını yaptığı bir programla önemli meselelerin konuşulmaması gerektiği inancındayım. Teknoloji ve kullanımı güzel olmakla birlikte ipin ucunda kim varsa onun hükmettiği, hükmedebileceği gerçeğini asla unutmamalıyız.

Teknoloji gerçekten harika bir şey. Yakınları uzak eden, insana çok fazla zaman kazandıran ancak aynı zamanda da insanı çırılçıplak bırakan bir şey. Sırların ortaya döküldüğü, kendine itiraf edemeyeceğin, ama teknolojiye en mahrem sırların bilgisiz kullanım halinde insanı, ülkeyi milleti son derece kötü duruma düşüreceği aşikâr. İnsanlar gece-gündüz biz Türkler kullansın diye bu yazılımları üretmeyi akıllarına getirdiği düşünülemez. Sosyal medya araçlarının Arap Baharından itibaren ne tür tehlikeli oluşumlara sebep olduğu biliniyor. Aynı şekilde Facebook, CIA, FBA ve polis teşkilatlarının insanları en kolay sınıflandırdığı, fişlediği, aradığını bulduğu kısacası konrol edilebilir robotlar yaratmayı hedefleyen bir şebeke olduğu ortaya çıktı. Sosyal ağları kullanan kişilerin çoğunlukla yalan haberleri doğru gibi kabul ettikleri de bilinen bir gerçek. Öyle ki, Çin’in Uygur Türklerine zulüm ettiğine dair haberleri yaydılar, millet galeyana geldi, Çinli zannedip, Korelileri dövdüler.

Devlet işlerinin sır niteliği olan konuların emirlerin, ürünlerin watsapp gruplarında paylaşılması ne kadar saçmaysa, ipin başkasının elinde olduğunun bilincinde olmamak, yarardan çok zarar verebilir. Bazı müdürlerin devlet dairelerinde whatsapp grupları yaptığı oradan, talimatların paylaşıldığını, güya konuşmanın şifrelendiği için sır olduğu gibi bir saçma inanış var. Hâlbuki yurt dışına doğrudan Amerika’ya bağlanan hatta nasıl güvenilebilir ki? Devlet işi watsapp üzerinden konuşulacak kadar geyik seviyesine indirilmemelidir. İpin ucunda ne olduğunu bilmiyoruz. Belki de bu konuda söylenecek şey watsapp geyik yeri olabilir. TÜBİTAK’ın memurların haberleşmesini sağlayacak milli kırılamaz bir yazılım geliştirmesi, iç ve dış güvenliğimize tehdit olan tehlikeleri bertaraf edebiliriz…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..