Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Tenis
 

Wimbledon finalinin adı belli oldu. Roger Federer - Andy Murray

Wimbledon finalinin adı belli oldu. Roger Federer - Andy Murray
 

Andy Murray


Wimbledon Tenis Turnuvası finali Roger Federer ve Andy Murray  arasında oynanacak.

Yarı finallerde Djokovic  ile karşılaşan Federer finale fazlasıyla konsantre olmuş gözüküyordu. Dünyanın 1 numarası ve geçen yılın galibini 6-3, 3-6,6-4 ve 6-3’lük setlerle yenen Federer, bir rekora daha imza attı.

Wimbledon’da 8. kere final oynayan ilk oyuncu olarak tenis tarihine adını yazdırdı. Son 7 karşılaşmanın 6’sını kazanan Djokovic karşısında son derece kontrollü oynayan Federer, 3-1’lik setlerle finale çıktı. İstatistiki olarak üstün olan Djokovic ile ilk kez çim sahada karşılaşan, Ekselansları, bu zemindeki üstünlüğünü açıkça ortaya koydu.

Federer, backhand vuruşlarının mükemmel kalitesi ile oyununu zirveye taşıdı.  Djokovici, yılmaz bir mücadeleci olmasına rağmen, özellikle 4. turda morali bozulunca, konsantrasyonunu da kaybetti. Böylece finalin ilk adı belli oldu.

İkinci yarı final mücadelesi ise, Britanya’lı Andy Murray ve Fransız Jo-Wilfried Tsonga arasında yaşandı. İlk iki seti 6-3 ve 6-4’lük setlerle alan Murray, üçüncü seti Tsonga’ya 3-6 ile verdi. Tsonga 3. setteki savaşçı ruhunu 4. sette de korumasına rağmen, seti 7-5 verdi.

Böylece Andy Murray maçı kazanarak, finalin diğer adı oldu. 1938 yılından beri iilk kez bir Britanya’lı finalde olacağı için, tüm halk büyük heyecan yaşadı.

Londra’da bu yılın üçüncü Grand Slam’i, Pazar günü oynanacak.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..