Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!

Ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!
 

Edebiyatçı Orhan Duru'nun cenaze namazında saf tutan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çatlak ayakkabıları kameralara yansıdı. Kılıçdaroğlu'nun bu görüntüsünden sonra; “Bu fotoğraftan hoşlanmadım, fazla magazin kokuyor diyen; basında bu görüntülerle çıkacağına projelerle çıkmalı diyen; İnsan nerde ne zaman neyle karşılaşacağını önceden kestiremez ki reklâm yapsın veya zaten ihtiyacı da yok ki diye düşünen” yüzlerce farklı yorum düşmeye başladı siyaset gündemine.

Magazin programları ile yatıp kalktığımızdan olsa gerek hiçbir şeyin samimiyetine inanmayan bir toplum olup çıktık. Ne yazık ki bunlar ülkem insanının gerçekleridir. Sonuçta o da etten kemikten bir insan. Hırant Dink öldürüldüğü zaman ayakkabısının altı pompalı tüfekle delinmiş gibi param parçaydı. O da mı magazindi yani? Çok acımasız ve basit eleştiri bunlar!

Ayakkabısı yırtıkmış, Kağıthane’de orta halli kiralık ev arıyormuş, bu ayaklar reklam kokuyormuş. Vay vay vay! Ne yani şimdi belediye başkanı olamayacak mı Sayın Kılıçdaroğlu? Bu bir doğallık, bu samimiyetse neden başkan olamasın? Yoksa % 80’i yoksulluk sınırında yaşayan halkımın kelli felli başkanım olsun diye bir kriteri mi var?

Tam bir sosyal demokrat olarak halkın adamıdır O. Ayakkabısı yırtık olabilir ama çelik gibi sağlam bir karakteri olduğundan eminiz. Bundan gocunanların olması da şaşırtıcı olmasa gerek!

Kılıçtaroğlu’nun adaylığından sonra, mevcut başkan Topbaş’tan çok bizzat başbakanı bir telaş almış gibi! Her şeyin en iyisini ben yaparım, en iyi ben bilirim modunda olan başbakana göre Kılıçtaroğlu’na ‘seni şurada bekliyoruz’ deseniz inanın adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış, İstanbul’da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı. O, 92’deydi bitti o iş" diye

Oysa hiçte öğle değil durum. Nitekim Kılıçtaroğlu, başbakanın bu savlarını kameraların önünde ve İstanbul’un pek çok yerinden canlı görüntülerle çürüttü. Bunun daha onlarca örneği de verilebilir pekâlâ. Böylece başbakanın bu tespiti de diğerleri gibi havada asılı kaldı.

İnsan anlamıyor! Otobüsçü ve muhallebiciden belediye başkanı oluyor da, hesap uzmanlığı yapmış genel müdürlük görevleri yapmış, yılın bürokratı ödülünü almış, namuslu, dürüst, hafiye gibi adamdan, adam gibi adamdan belediye başkanı olamaz deniyor?

Dürüst insanları kaldıramaz bir toplum olmayı nasıl becermişiz hayretler içindeyim! 10 torba kömüre veririz oyumuzu da, geleceğimize vermeyiz… Bizim insanımız böyle insanların değerini bilmek yerine, vatandaşın vergisiyle kendine han hamam, artanıyla da (taraftar) fakire bir koli numunelik gıda yardımı yapanları pek matah sayar, neden?

Sonuç olarak; ben Sayın Kılıçtaroğlu’nun “olduğu gibi görünen” tam bir halk adamı oluşundan kuşku duymuyorum. Gözüme görünmemesi gerekenlerin de sandıktan çıkamayacağını umuyorum.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..