Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Ya sosyalsiniz ya medya...

Bir arada olmanın gereklilikleri var. Bir kere saygı ve sevgi olması gerekiyor. İkincisi anlaşabilmek gerekiyor. Üçüncüsü, iyi günde ve kötü günde birlikte olabilmek gerekiyor. Ama sosyal ve konvansiyonel medyada ne yazık ki böyle bir birlikteliğe rastlayamıyoruz.

Öncelikle bu iki dünyanın dokuları birbirinden farklı: Birinden adam alıp diğerine nakletmeye çalıştığınız zaman doku uyuşmazlığı oluşuyor. Bu iki alandaki insanlar birlikte yaşasın diye uğraş verdiğinizde bünyeler otomatik olarak reddediyor ve mutlaka tekrar doktorluk oluyorsunuz.

Sosyal medya insanları çok fazla kalıcı gözükmüyorlar. Sanki birer kahve içip kalkacaklarmış gibi bu medya dünyasından. Öyle yapacaklar demiyorum, öyle yapacaklarmış gibi duruyor diyorum. (Algıyla kavga etmeyelim) Buradan para kazanmak istemiyorlar, buraya demir atmak istemiyorlar. Burada dost edinmek bile istemiyorlar.

Konvansiyonel medya mensupları bunun aksine gidecek başka bir yerleri yokmuş gibi tutunuyorlar bu dünyaya. Sanki kapının önüne bir adım atsalar sosyal medya mensubu olamazlarmış gibi… Sanki sosyal medya mensubu olmak ayıp ve günahmış gibi. Onlar sosyal medyayı yaptıkları işin altında gibi görüyorlar, belki bu yüzden o dünyaya çok fazla yaklaşmak istemiyorlar.

Gelin görün ki öyle söylemeseler de sosyal medya mensupları da bulundukları dünyayı medyanın altında olarak algılıyor. Öyle olmasa her seferinde konvansiyonel medyaya saldırmazlar, bu dünyayı yerden yere vurmazlar, öteki dünyadan gelenleri bu kadar kafaya takmazlar.

Haber açısından kendini çok yukarıda görüyor sosyal medya. Oysa profesyonel, haber takip eden bir haberci bakış açısıyla kesinlikle değiller. Haberde farklılığı bütün gazetecilerin aldığı kaynaklardan haber alarak yaratmaya çalışıyorlar ki öyle olmaz.

Nasıl olur gelin tartışalım: Mesela futbolda birisi çıkıp soyunma odasından antrenörün istifa edeceğini istifa etmeden 3 gün önce duyurur. Başbakan’ın odasından biri çıkıp oy oranının yüzde 3 düşmesine tepki vermesiyle ilgili bir şey söyler… Gazetelerde yayımlanmış bir habere sosyal medyadan bir üniversite hocası öyle bir yorum yapar ki dünya değişir.

Ama mevcut durumda hiçbir şey olmaz.

Şu anda sosyal medya hep meşhur olmak istemiş birkaç kişinin eğlence alanından öteye gitmiyor.

 
Toplam blog
: 69
: 9106
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Yaklaşık 10 sene Milliyet gazetesi ve yayın grubunda çalıştıktan sonra basın ve sosyal medya danış..