Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
Aile
 

Yaa, kardeşim

Yaa, kardeşim
 

Canım Kardeşim.


Şüphesiz ki hepimiz için anne ve baba sevgisi çok önemlidir. Hepimiz anne ve babamızı çok severiz. Bizi bu yaşa kadar getiren, koruyup kollayan onlardır. Peki ya kardeşlerimiz? Onları ne kadar çok seviyoruz acaba?

 Sosyal medyada özellikle FACEBOOK’da kardeşilikle ilgili tonla söz okursunuz, daha sonra da hoşunuza gider, paylaşırsınız. Ancak; birazdan okuyacağınız bölümün kesinlikle Facebook’daki paylaşımlarla alakası yoktur ve tamamen şahsıma aittir.

Çocukluğunuzu hatırlayın, bu kardeşiniz, ablanız, ağabeyiniz, hepsi olabilir, yeter ki aynı anne ve babanın çocuğu olun. Kardeşinizin yeri gelir sevgisini kıskanırsınız yeri gelir oyuncaklarını. Ufacık şeylerden kavga eder, 5 dakika sonra ise hiçbir şey olmamış gibi davranırsınız. Kardeşsinizdir çünkü yüreğiniz küs kalmaya dayanamaz.  . Atalarımız bununla ilgili ne güzel söyler: “ Kardeş kardeşi bıçaklamış, dönmüş yine kucaklamış” diye. Çoğu zaman, anneniz kardeşinize vuracağı zaman, önüne geçer, onun yiyeceği dayağı siz yersiniz, hiçbir suçunuz yokken. Yeter ki kardeşimin canı acımasın dersiniz. Onun canı acısa sizin canınız acır. Geceleri uyuyamazsınız o hastayken. Onun gözyaşı sizin gözyaşınız, onun acısı sizin acınızdır. Varlığı ve yokluğu birlikte yaşarsınız kardeşinizle, birlikte aç kalır, birlikte doyarsınız. Sizi ondan iyi hiç kimse anlayamaz.

Kardeşiniz hayatta ilk arkadaşınızdır. Ailenizi kime anlatırsanız anlatın, ondan başkası anlayamaz sizi. Kardeşiniz sırdaşınızdır. En iyi yanınızı ve kimselerle paylaşamadıklarınızı onunla paylaşırsınız. Herkesten tepki görürken, kardeşiniz her zaman iyiliğinizi ister, korur kollar kıyamaz size. En güçlü koruyup kollama duygusu kardeşinizde vardır. Canım dediğiniz en yakın arkadaşınız bile, kardeşiniz olamaz. Kardeşlik kelimelerle tarifi olmayan, kaybetme korkusu hissedildiğinde ise içinizin kor gibi yandığı bir şeydir.

Kardeşin cinsiyet ayrımı olmaz elbet, herkes kardeşini cinsiyet ayrımı yapmadan sever, ancak hele aynı cinsiyette kardeşiniz varsa, işiniz daha kolaydır. Örneğin; iki kız kardeş. Hayatta hiçbir yerde elde edemeyeceğiniz en güzel mirastır size. İki kız kardeş, herkes anlaşamaz, kavga eder dese de aslında en iyi arkadaş, sırdaş en iyi dosttur. Birlikte çıkar gezer, alışveriş yapar eğlenirsiniz. Çok fazla kıyafet için para harcamanıza gerek yoktur. Çoğu zaman çok beğenerek aldığınız yeni bir kazağı sırf kardeşiniz çok istedi diye giymesine izin verirsiniz. Evde iş planı yaparsınız kendi aranızda. Birlikte anne ve babanızı, ortak arkadaşlarınızı çekiştirirsiniz. Herkes size imrenerek bakar. Çünkü kardeş demek, hayat demektir.

Yıllar sonra aranızda mesafeler olmasına rağmen, paylaşmaya devam edersiniz. Onun başarısına, mutluluğuna en çok siz sevinirsiniz. Yüzündeki ufak bir gülücük dünyaya bedeldir. Ne kadar yanlış yaparsa yapsın, bir kenarlara atamazsınız onu, cezalandırmazsınız, hakkınız yoktur buna. Bir an önce teyze/ hala/ amca/ dayı olmak istersiniz. Onun çocuğu sizin çocuğunuzudur, hiç ayrım yapmadan seversiniz yeğenlerinizi.

İnsanın hayatta sadece bir  tane ailesi vardır ve kimsenin ailesini seçme gibi bir hakkı  da yoktur. Kardeşlerimiz de bu gruba dahildir. Kardeşlerinizi  çok sevin ve şimdi gidin en sevdiği yemeği yapın,  yanağına bir öpücük kondurun, sizin kardeşiniz olduğu için Allah’a şükredin. Unutmayın, zamanında sevgisini, oyuncaklarını kıskandığınız kardeşinizin bir gün kokusuna hasret kalabilirsiniz…

 

 
Toplam blog
: 6
: 325
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ingilizce Öğretmenliği öğrencisiyim. Aynı zamanda Antalya'da ..