Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Astroloji
 

Yaban ördekleri dönemi (karga) terazi burcu 2. Bölüm

Yaban ördekleri dönemi (karga) terazi burcu 2. Bölüm
 

Jasper (Kantaşı) bu burcun insanları için önemli bir taştır. Çünkü toprak enerjisini çekme, iletme özelliğiyle bereket saçar. Karga- İnsanları Kelebek kabilesinden olmaları nedeniyle toprak enerjisini özümsemeye, toprakta daha iyi kök salmaya uğraşmalıdırlar. Bunu başaramazlarsa ayni kabilenin diğer üyelerinden daha kararsız ve uçarı biçimde bir işten diğerine koşar, hiçbirinde özledikleri amaca ulaşamazlar.

Uğur renkleri olan kahverengi yaz boyunca süren gelişme döneminde bütün varlıklara güç veren, şimdi yaklaşan dinlenme ve arınma dönemine hazırlanan sonbahar toprağını simgeler. Bu renk toprağın ve soyut alemin güçlerini kendi benliklerinde birleştirmelerine yardımcı olur. Kök salmanın ve bu dünyada kararlı bir biçimde davranırken, öte yana geçerek daha yücelere ulaşmaya hazırlığın rengidir. Karga –İnsanları böyle bir benliğe kavuşmaya çalışırlar.Kavuşurlarsa çevrelerine çok yardımcı olabilirler.

Yaban Ördekleri ayı sonbahar gün- dönümünün ardından gelen ve geçmiş ayların hızlı gelişiminden sonra daha yavaş bir ritmin başladığı aydır. Karga-İnsanları bu aya uygun olarak daha ölçülü bir tempo benimserlerse kendileri için her zaman yaşamsal önem taşıyan iç dengelerine kavuşmada büyük ve önemli bir adım atmış olurlar.


Bu burcun insanlarının bitki totemi olan sığır kuyruğu çiçeği çok yönlüdür ve bulunduğu her ülkede şifalı ot olarak kullanılmıştır. Yapraklarından kaynatılan çay, mesane, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, sinirleri yatıştırır ve güçlendirir.Arındırıcı bir etki yapar. Akciğer ve kalp rahatsızlıklarında kullanılır. Kızılderililer bu çiçeğin yapraklarını sarıp tütün yerine içerlerdi. Böyle içildiği ya da tütsü olarak kullanıldığında bronşlarda tıkanma sonucu ortaya çıkan bronşit ve astıma iyi geldiği söylenir. Bu bitkinin çiçeklerinden elde edilen yağ kulak ağrılarında, siğil, ezik ve burkmalarda, sıyrıklarda uzun süre kullanılmıştır. Dıştan kullanıldığında çayı yine hemoroide, tümore, boğaz şişlerine ve adele yorgunluklarına iyi gelir. Eski çağlarda bu çiçeğin antibiyotik bir etkisi olduğuna inanılırdı.

Karga-İnsanları bitkilerinin görünümüne benzer. Bazen sert yün gibi dalayıcı bazen de kadife gibi yumuşak olabilirler.Eğer hırçın günlerindeyseler onlarla geçinmek çok zordur. Hem kendilerine hem de başkalarına büyük acılar verirler ve duygusal yaralarını iyileştirmek için çok dikkat gerekir. Yok eğer kadife günlerindeyseler yumuşaklıklarıyla çevrelerine dinginlik verir ve çok sevilirler. Kendilerini oldukları gibi kabul edebilirlerse rahatlar ve başkalarının da rahatlamasına yardımcı olurlar.Yakınlık duydukları kişilere, onların ne kadar eşsiz ve sevilecek kişiler olduklarını kanıtlamak için büyük çaba harcarlar. Eğer bir Karga-İnsanıyla arkadaş olursanız o size dünyanın en tatlı en önemli insanı olduğunuz duygusunu verecektir. Size kazandırdığı bu güven duygusu yüzünden kuşkusuz siz de onu yürekten seversiniz.

Bitki totemlerine bakarak Karga-İnsanları çok yönlü ve yararlı yeteneklerini her zaman hareketli olma ve kendini değiştirme özelliklerini öğrenebilirler. Yine bitkileri gibi çevrelerindeki insanlara şifa verebilirler.İyi günlerindeyseler her türlü sorunu can kulağıyla dinler ve olumlu bir yaklaşım için ellerinden geleni yaparlar. Açık yürekli, inandırıcı sözleri insana yeryüzündeki tüm sorunların ortadan silindiği duygusunu verir. Hastalanan kişiyle öylesine yakın bir şekilde ilgilenir ve bakarlar ki o da çoğu kez yeniden toparlanıp ayağa kalkabilmek için yeterli desteği bulmuş olur. Sorunu olan kişiyi fiziksel olarak yatıştırır, örneğin kollarına alıp okşarlar, çünkü Karga-İnsanları bedensel istemleri her zaman karşılamaya ve alıp vermeye hazırdırlar.

Bu burcun insanları el altında bitki totemleri olan sığırkuyruğu çiçeğinin yapraklarını bulundurursa çok iyi olur. Çünkü sık sık mesane, böbrek ve sinir hastalıklarına yakalanabilirler. Bu hastalıklar yalnızca iç dengelerini kaybettikleri zaman sorun yaratabilir. Böyle dönemlerde aşırı gergin, huzursuz ve paranoid bir havaya girerler. Yitirdikleri dengeyi yeniden kazanamazlarsa bu tür hastalıklar yakalarına yapışmakta gecikmez.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..