Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Yabancı emekli futbolcular, Trabzonspor, Beşiktaş ve rezilliğimiz

Yabancı emekli futbolcular, Trabzonspor,  Beşiktaş ve rezilliğimiz
 

Biz Bu Golü Genelde Kendi Kalelerimizde Görmeye Alıştık Son Yıllarda


Beşiktaş'ın ve Trabzon Spor'un bu haftaki futbolunu izledikten sonra insanın aklına şu soru geliyor. 

Ülkemizde emeklilik yaşı gelmiş, tatil için Türkiye'ye gelmiş futbolcularla oluşturula takım kadroları bizi nereye götürüyor ?

Doğu bloku oyunculardna oluşan Trabzonspor ile tarihlerinde ilk defa başka bir ülkede futbolcusu oynayan Protekizlilerden oluşan Beşiktaş'ın ortak noktası şu: Son derece profesyonellerden (!) oluşan her iki takımımızda profesyonel bir şekilde şanlarına yakışır bir vaziyette güzel goller yiyiorlar. En iyisini Galatasaray ve Bursaspor yapıyor. Avrupa'ya gideceğim diye uğraşmıyorsun, hiç de üzülmüyorsun. 

Ne demişler, ne varsa annemizin liginde var.

Milyonlarca yetenekli ama fizik kondisyonu zayıf, mentalitesi Galatasaraylı Sabri gibi olan genç futbolcu kardeşlerimiz sokaklarda gezerken biz emekli yabancı futbolcuların tatil dönemi furbollarını izliyoruz. Sonra'da Almanya gibi 20 yaşında 40 kez A milli olmuş genç futbolculara ağzımız açık kalemiz açık bakıyoruz. Bu anlayışla futbolumuzdan ancak cacık olur. O da fazlasyla oldu zaten. 

Hem zaten ne demişler Rusya'da, Ukrayna'da  ekonomik kriz var,  adamlar ne yapıp edip maçları kazanıyorlar ki UEFA'dan aldıkları paraları futbolcuların parasını ödemek  ya da transferi için kullanabilsinler. Biz de ise durum tersine. Bizde para çok, futbolda vergi yok, ekonomi süper UEFA'nın verdiği 2-3 milyon Euro'ya mı kaldık. Biz sadece 33 yaşındaki emekli futbolculara veriyoruz UEFA'dan bir dönemde alacağımız paraları. Bizde döviz çok para çok, emekli yabancı çok. Futbolcuların oynamasında ne gerek var.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..